Griekse spits van AEK Athene volgende versterking voor VVV-Venlo

Reacties

VVV-Venlo heeft zijn zesde versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De Griekse spits Georgios Giakoumakis komt over van AEK Athene en tekent een contract voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen.

Griekse spits van AEK Athene volgende versterking voor VVV-Venlo
© Pro Shots

Giakoumakis speelde het afgelopen half jaar al op huurbasis in Polen, waar hij voor Gornik Zabrze drie keer scoorde in twaalf competitieduels. Nu laat de 25-jarige aanvaller AEK Athene definitief achter zich. De voormalig jeugdinternational van Griekenland speelde sinds 2017 voor de topclub, dioe hem in 2019 ook al eens verhuurde aan OFI Kreta.

Nu vervolgt Giakoumakis zijn loopbaan dus in de Eredivisie. 'Ik volg het Nederlandse voetbal al mijn hele leven. Ik hou van de aanvallende speelstijl in de Eredivisie. Zelf wil ik me graag bewijzen in Nederland. Niet alleen door te scoren, maar door belangrijk voor het team te zijn, op welke manier dan ook. Ik ben heel blij dat VVV-Venlo me die kans geeft.'

Met de komst van Giakoumakos heeft VVV zijn spits gevonden.Volgens technisch manager Stan Valckx is de Griek een aanvaller met lengte én snelheid, precies wat de club zocht. 'Iemand die in onze speelstijl past, die uit de voeten kan met veel ruimte achter de laatste linie en die complementair is aan de aanvallende kwaliteiten die we reeds in huis hebben.'

VVV trok voor de spitspositie eerder al Jafar Arias binnen en heeft met Giakoumakis, die in het seizoen 2018/19 als invaller nog twee keer speelde tegen Ajax in de Champions League (foto), die positie centraal voorin nu dubbel bezet. Verder versterkten de Venlonaren zich met vleugelspits Guus Hupperts, linksback Lukas Schmitz en verdedigers Arjan Swinkels en Roy Gelmi. 

Spelersprofiel

G. Giakoumakis


Geboortedatum:
9 december 1994
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Heraklion
Nationaliteit
Griekenland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Atlanta United
Nationaal team:
Griekenland

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.