Griekenland profiteert volop van Bosnisch verlies tegen België

Reacties

Griekenland mag nog hopen op WK-deelname. Door een 1-2 zege bij Cyprus werd in Groep H van de WK-kwalificatiecampagne de tweede plek overgenomen van Bosnië-Herzegovina, dat eerder op de avond in een spectaculair duel met 3-4 verloor van België.

Griekenland profiteert volop van Bosnisch verlies tegen België

Daardoor was vooraf al duidelijk dat Griekenland bij een zege op Cyprus uitstekende zaken zou doen. De openingsgoal van Pieros Soteriou was daarom een streep door de rekening. Hij vertrok op het randje van buitenspel en scoorde in twee instanties.

Tussen de 24ste en de 26ste minuut had Griekenland de achterstand omgezet in een voorsprong. Eerst werd door een Cypriotische flater in de opbouw de bal zomaar in de voeten van Konstantinos Fortounis geschoven. Hij bediende Kostas Mitroglou, die na knap wegdraaien raak schoot: 1-1. Twee minuten daarna kon Alexandros Tziolis raak koppen uit wederom een voorzet van Fortounis.

Na rust kwam er geen verandering meer in de score, waardoor Griekenland nu zestien punten na negen duels heeft. Bosnië-Herzegovina heeft een punt minder. Cyprus is met tien punten uitgeschakeld. Dinsdag ontvangt Griekenland Gibraltar in eigen huis, Bosnië-Herzegovina gaat dan op bezoek bij Estland. Het al geplaatste België krijgt Cyprus op visite.

Stand in Groep H  
LandDuels en puntenDoelcijfers
België9-2539-6
Griekenland9-1613-6
Bosnië-Herzegovina9-1422-12
Estland9-1112-17
Cyprus9-109-14
Gibraltar9-03-43
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.