Gretig PSV leeft zich uit tegen weerloos Willem II

Reacties

PSV heeft zaterdagavond op zeer overtuigende wijze afgerekend met Willem II en blijft daardoor vlekkeloos in de Eredivisie. Nick Viergever en Steven Bergwijn hadden het grootste aandeel in de productie.

Gretig PSV leeft zich uit tegen weerloos Willem II
PSV
PSV
6 - 1
Willem II
Willem II

PSV-trainer Mark van Bommel handhaafde de basis die midweeks plaatsing voor de Champions League afdwong door opnieuw af te rekenen met BATE Borisov. Aziz Behich en Erick Gutiérrez, die na het veiligstellen van het ticket voor het miljardenbal werden ingelijfd, zaten nog niet in het keurkorps.

De landskampioen had nog een rekening te vereffenen met Willem II, dat in maart van dit jaar de Eindhovenaren compleet overrompelde. Fran Sol was destijds de grote man met drie doelpunten. Zaterdagavond waren de rollen omgedraaid. Toch had Sol, die afgelopen week Heracles Almelo nog velde met een hattrick, Willem II al in de vierde minuut op voorsprong kunnen schieten. Zijn diagonale schot belandde op de paal.

Verder was het louter PSV dat de klok sloeg in de eerste helft. De Eindhovenaren openden in de zevende minuut de score door een zeer fraaie goal van Jorrit Hendrix. De middenvelder nam de bal van een meter of twintig op de slof en zag zijn pegel in het dak van het doel verdwijnen. Nog voor het kwartier kon de goaltune in het Philips Stadion opnieuw worden afgespeeld. Deze keer was Bergwijn - die geen deel uitmaakt van de Oranje-selectie - succesvol met een beheerst schot van buiten het zestienmetergebied nadat Angeliño de bal had veroverd.

Na een zeer indrukwekkend applaus voor de onlangs overleden PSV-supporter Daniël van Bokhoven (20) nam de thuisploeg verder afstand van de Tilburgers. Gastón Pereiro verzilverde in de 35ste minuut een penalty na een overtreding van Freek Heerkens op Hirving Lozano. Arbiter Jochem Kamphuis wees pas naar de stip na inmenging van de VAR. Daarmee was alle hoop van Willem II om een einde te maken aan de reeks nederlagen in het Philips Stadion (die in 2001/02 werd ingezet) wel verdwenen, zeker nadat Viergever nog in de eerste helft de 4-0 liet aantekenen. De verdediger was attent bij een rebound en maakte daarmee zijn eerste goal als PSV'er.

Bijna direct na de hervatting liet Sol zich gelden. De Spanjaard schoot knap uit de draai raak en redde daarmee in elk geval de eer voor Willem II. Meer dan een opleving bleek het niet. PSV maakte er via opnieuw Viergever 5-1 van. Deze keer was de verdediger het eindstation na een slimme variant bij een vrije trap. Het maken van een hattrick zat er niet in: Van Bommel besloot na 57 minuten Viergever te vervangen voor Trent Sainsbury, die daarmee zijn debuut beleefde.

PSV schakelde hierna enkele tandjes terug, maar Willem II kon niet voorkomen dat de score verder opliep. Een kleine twintig minuten voor tijd knikte Bergwijn binnen na een voorzet van Angeliño: 6-1. Daarmee was het leed voor de Tricolores, waar Vurnon Anita als invaller zijn debuut vierde, geleden.

Door de overwinning koestert PSV na vier speelrondes de maximale score van twaalf punten en gaat het sowieso als koploper de interlandperiode in. Na deze break wacht de landskampioen op 15 september een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Daarna volgen de krakers met Barcelona (18 september in de Champions League) en Ajax (23 september). Willem II, dat zes punten bezit, vervolgt de competitie op 15 september thuis tegen Excelsior.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
6
FC Utrecht
34
15
8
11
60-51
+9
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Bergwijn moet gewoon op deze manier zijn gram blijven halen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.