Gretig FC Utrecht hoopt te stunten met Bas Dost

Reacties

Niet Feyenoord maar FC Utrecht zou weleens de nieuwe bestemming van Bas Dost kunnen worden. In het diepste geheim doen de Domstedelingen er alles aan om de 33-jarige spits naar Utrecht te halen. Het moet het huzarenstukje van de Utrechtse transferzomer worden.

Gretig FC Utrecht hoopt te stunten met Bas Dost
© Pro Shots

De transfervrije spits is in trek. Feyenoord gooide een lijntje uit en ook jeugdliefde FC Emmen hoopt nog altijd op een krabbel van de Plattfuss-bomber. Ook is er concrete interesse vanuit Duitsland. Maar nu blijkt dat FC Utrecht achter de schermen er alles aan doet om Dost naar de huidige nummer zeven van Nederland te halen. En dat heeft serieus kans van slagen.

Utrecht is namelijk op zoek naar een echte goalgetter. Sinds het vertrek van Sébastien Haller is het op zoek naar een doelpuntenmachine die er vijftien tot twintig in een seizoen kan maken. Dost wordt in Utrecht gezien als de ideale targetman in het nieuw te spelen 3-5-2 systeem. Dost moet de absolute aanvalsleider in de Domstad, omringd met bijvoorbeeld Tasos Douvikas of Daishawn Redan.

De bal ligt nu bij de spits. Kiest hij voor een vernieuwd avontuur in Duitsland, keert hij terug naar zijn roots, gelooft hij in het verhaal van Feyenoord óf gaat hij mee in het verhaal van het ambitieuze FC Utrecht. Want de gedachte in de Domstad is dat ze mét Dost binnen de lijnen, het gat naar de topvijf in ieder geval kunnen verkleinen.

Dost is gedurende zijn loopbaan altijd een garantie voor goals geweest. Afgelopen seizoen scoorde de 1 meter 96 lange spits twaalf keer voor Club Brugge, waar hij niet altijd zeker was van een basisplaats. In totaal scoorde de transfervrije routinier voor clubs als Heracles Almelo, SC Heerenveen, VfL Wolfsburg en Sporting Portugal meer dan 250 keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Dost
Meer over Dost
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.