Grealish neemt het op voor zijn bondscoach: 'Kritiek was te hard'

Reacties

Engels international Jack Grealish heeft zijn steun uitgesproken voor bondscoach Gareth Southgate. Die werd in de Engelse pers fel bekritiseerd na de zwakke resultaten in de Nations League eerder dit jaar. Te fel, naar de smaak van de middenvelder van Manchester City.

Grealish neemt het op voor zijn bondscoach: 'Kritiek was te hard'
© Pro Shots

The Three Lions verloren zowel uit als thuis van Hongarije, in Boedapest kregen ze zelfs een 4-0 afstraffing aan de broek. Grealish benadrukt nu de goede resultaten die onder Southgate al geboekt zijn. 'Voor die wedstrijden tegen Hongarije hadden we sinds een wedstrijd tegen België in november 2020 niet meer binnen negentig minuten verloren. En op het EK hebben we de finale gehaald. Ik vond de kritiek hard, maar dat gebeurt er soms als je Engels bent', sprak Grealish op een persconferentie.

De ploeg van Southgate speelt in deze interlandperiode twee Nations League-wedstrijden: vrijdag tegen Italië, maandag tegen Duitsland. Het zijn de laatste twee meetmomenten voor het WK dat in november begint. In de poulefase is Engeland ingedeeld bij Wales, de Verenigde Staten en Iran. Op de vorige mondiale eindronde loodste Southgate de ploeg naar de halve finale, voor de eerste keer sinds 1990.

UEFA Nations League

Stand Groep 3 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
2
1
8-7
+1
11
2
Hongarije
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Duitsland
6
1
4
1
11-9
+2
7
4
Engeland
6
0
3
3
4-10
-6
3
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.