Gravenberch over Ajax-toekomst: 'Geen zorgen over contractverlenging'

Reacties

Ryan Gravenberch heeft een duidelijk pad in zijn hoofd. Het toptalent moet geduldig zijn bij Ajax, maar heeft er alle vertrouwen in dat hij gaat doorbreken in Amsterdam.

Gravenberch over Ajax-toekomst: 'Geen zorgen over contractverlenging'
© Pro Shots

De zeventienjarige middenvelder klopt steeds harder op de deur bij Ajax. Erik ten Hag heeft de jongeling duidelijk voorgespiegeld wat beter moet en Gravenberch kijkt wachtend op zijn grote doorbraak dan ook zeker in de spiegel. 'Als ik op termijn niet ga spelen, heb ik zelf iets niet goed gedaan. Natuurlijk heb ik nu nog goede voetballers voor me, maar uiteindelijk speelt de beste. Zo denkt de trainer ook', zegt de Ajacied tegen VI.

De middenvelder focust zich naar eigen zeggen volledig op Ajax 1 en wil nog niet verder kijken, maar toch zal dat relatief snel moeten. Zijn contract loopt nog tot medio 2021. Gravenberch is duidelijk over de situatie: 'Ik speel al zo lang voor Ajax, ik ben een kind van de club, dus over verlenging maak ik me geen zorgen. Ajax is altijd goed voor me geweest, dus straks verlengen is, denk ik, de meest reële optie. Ik wil eerst vast in het eerste van Ajax spelen en dwingend zijn in de wedstrijden.'

In het uitgebreide verhaal spreekt Gravenberch zich onder meer uit over zijn verbeterpunten. Lees het in de nieuwe VI en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.