Gravenberch kan maar moeilijk beseffen hoe snel het gaat

Reacties

Na zijn eerste volledige seizoen met Ajax maakt Ryan Gravenberch ook zijn eerste toernooi met Oranje mee. De zesvoudig international kijkt zijn ogen uit.

Gravenberch kan maar moeilijk beseffen hoe snel het gaat
© Pro Shots
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië
0 - 3
Nederland
Nederland

Gravenberch werd de afgelopen seizoenen bij de beloften klaargestoomd voor het grote werk en toen hij eenmaal in de basisopstelling van trainer Erik ten Hag verscheen, was hij er niet meer weg te denken. In totaal speelde hij mee in 32 van de 34 competitiewedstrijden, 31 keer was hij basisspeler in de Eredivisie.

'Alles gaat zo snel', reageert de negentienjarige middenvelder tijdens een persmoment voor Noord-Macedonië – Nederland. 'Het is lastig om alles te beseffen.' Gravenberch is sinds kort de enige tiener in de Oranje-selectie, teamgenoot Jurriën Timber werd deze week twintig.

Gravenberch maakte als invaller tegen Oostenrijk zijn EK-debuut en is klaar voor meer speelminuten. 'Het seizoen met Ajax was best zwaar, ik had een periode waarin ik me best vermoeid voelde', kijkt hij terug op het seizoen. 'Maar na een paar dagen rust voelde ik me weer prima.'

Mogelijk is Gravenberch maandag een van de nieuwelingen in het elftal van bondscoach Frank de Boer. Er staat tegen Noord-Macedonië immers niets meer op het spel en dus kan De Boer ervoor kiezen om te rouleren.

Daarbij staat Marten de Roon, concurrent van Gravenberch, op scherp. Bij nog een gele kaart is de middenvelder van Atalanta Bergamo geschorst voor de volgende wedstrijd. Een speler is bij de tweede (en vierde) gele kaart van een toernooi automatisch geschorst voor één wedstrijd, ná de kwartfinale worden opgelopen gele kaarten kwijtgescholden. 

'Zo kijk ik er niet naar', doelt Gravenberch op een potentiële schorsing voor zijn concullega. 'Als speler wil je natuurlijk altijd spelen, maar we zijn hier met één doel. Ik wil meer minuten maken, maar het gaat om het team.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.