Gravenberch in bijzonder rijtje: 'Waanzinnige geweldenaar, hij kan alles'

Reacties

Ryan Gravenberch wordt de op twee na jongste Oranje-international in de basisformatie tijdens een eindronde (EK of WK). De Ajacied, die het vertrouwen krijgt tegen Noord-Macedonië, telt maandag negentien jaar en 32 dagen.

Gravenberch in bijzonder rijtje: 'Waanzinnige geweldenaar, hij kan alles'
© Pro Shots

Daarmee moet Gravenberch alleen voorrang verlenen aan Jetro Willems (achttien jaar en 71 dagen op EURO 2012) en Bertus de Harder (18 jaar en 142 dagen in 1938). Laatstgenoemde, bijgenaamd De Goddelijke Kale, zou tot 1955 interlands blijven spelen. Willems speelde zijn voorlopig laatste van 22 Oranje-wedstrijden in 2016, tegen Frankrijk (0-1 verlies).

Gravenberch was vorig seizoen de Ajacied die de meeste Eredivisie-minuten verzamelde, liefst 2.618. De interland tegen Noord-Macedonië wordt alweer zijn zevende. Tegenover de NOS toont analyticus en ex-international Rafael van der Vaart in ieder geval content met de keuze voor het toptalent. 'Ik vind hem waanzinnig, deze jongen kan eigenlijk alles. Een geweldenaar, hij kan een partij meters afleggen op het middenveld.'

Niet veel later kreeg Van der Vaart bijval van collega-analyticus Ibrahim Afellay. 'Of ik fan ben van hem? Ja, wie niet? Als liefhebber smacht je naar zo'n speler. Hij moet vrijuit spelen en heeft niets te verliezen. Je weet dat hij in ieder geval dúrft te voetballen. En dan in combinatie met Frenkie de Jong: dan krijg je zó veel voetbal op het middenveld. Voor Nederland is dit alleen maar positief.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.