Gravenberch en Scherpen missen laatste training Oranje richting Frankrijk

Reacties

Ryan Gravenberch en Kjell Scherpen hebben de laatste training van het Nederlands elftal richting het EK-kwalificatieduel met Frankrijk van vrijdagavond gemist. Het tweetal kon niet op tijd in Parijs zijn. Stefan de Vrij was wel van de partij.

Gravenberch en Scherpen missen laatste training Oranje richting Frankrijk
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Nederland
Nederland

Bondscoach Ronald Koeman riep de drie spelers donderdagochtend in allerijl op, toen duidelijk werd dat er met Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen vijf internationals waren getroffen door een virusinfectie. De Vrij was wel op tijd in Frankrijk om donderdagavond mee te trainen, maar Gravenberch en Scherpen niet.

De middenvelder van Bayern München en doelman van Vitesse moesten overkomen uit Spanje, waar ze met Jong Oranje verbleven om twee oefenduels af te werken richting het EK van komende zomer. Zo trainde Koeman met 21 spelers richting de start van de EK-kwalificatiereeks tegen Frankrijk. De bondscoach vond het zelf niet nodig meer spelers op te roepen.

Van de spelers die momenteel nog bij de selectie zitten, is Denzel Dumfries vrijdagavond niet inzetbaar tegen Frankrijk. De rechtsback van Internazionale is geschorst vanwege de twee gele kaarten die hij kreeg in de nasleep van de verloren kwartfinale op het WK tegen Argentinië. Eerder haakten Frenkie de Jong en Steven Bergwijn al af vanwege blessures.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.