Grapje met Mendy komt 'racistische' Silva op schorsing te staan

Reacties

Een op het oog onschuldig grapje met teamgenoot Benjamin Mendy is Manchester City-speler Bernardo Silva duur komen te staan. Hij is door de FA geschorst voor een duel en moet een boete betalen.

Grapje met Mendy komt 'racistische' Silva op schorsing te staan
© Pro Shots

Silva maakte eind september op social media een grapje richting ploeggenoot Benjamin Mendy. De Portugees plaatste een foto van een jonge Mendy met daarnaast een logo van een Spaans chocoladesnoepjesmerk. Het logo betreft een donker stripfiguurtje, waardoor op social media al snel ophef ontstond.

Hoewel Mendy er zelf wel om kon lachen werd het bericht racistisch genoemd. Daarop besloot Silva het bericht door de ontstane commotie maar te verwijderen, maar toen was het kwaad al geschied. De FA besloot Silva officieel te vervolgen en hij moest vrezen voor een schorsing van liefst zes wedstrijden.

De commissie van de FA onderbouwde de straf als volgt. 'Het was duidelijk bedoeld als grapje tussen twee vrienden en de speler in kwestie had geen racistische intenties. Alleen heeft hij het gedeeld op zijn sociale media-kanalen en daardoor kwam het terecht bij 600 duizend andere mensen. Er mag verwacht worden dat een gerespecteerd professional weet dat dit niet kan en hoort.' 

Nu heeft de Engelse voetbalbond bekendgemaakt dat Silva een duel zal moeten toekijken. Hij mist daardoor de Premier League-topper tegen Chelsea op 23 november. Daarnaast moet hij een boete van 58 duizend euro betalen.

Het grapje van Bernardo Silva, dat hij al snel weer offline haalde van zijn Twitter-pagina.
© Twitter @BernardoCSilva
Het grapje van Bernardo Silva, dat hij al snel weer offline haalde van zijn Twitter-pagina.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer Bernardo Silva
Meer over Bernardo Silva
Meer B. Mendy
Meer over B. Mendy
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.