Gözübüyük krijgt leiding over KNVB-bekerfinale

Serdar Gözübüyük heeft zondagavond de leiding over de finale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker. De 33-jarige scheidsrechter is aangewezen voor het duel tussen Willem II en Ajax, het wordt zijn eerste bekerfinale.

Gözübüyük krijgt leiding over KNVB-bekerfinale

Ajax is dit seizoen in duels onder leiding van Gözübüyük slechts één van de vier keer winnend van het veld gestapt. Dat was na Excelsior - Ajax (1-7). De andere duels waren Ajax - Heracles Almelo (1-1), Ajax - SC Heerenveen (4-4) en AZ - Ajax (1-0). Ook was hij de leidsman tijdens de bekerwedstrijd Roda JC - Ajax, die wedstrijd wonnen de Amsterdammers na strafschoppen.

Gözübüyük leidde in deze jaargang tweemaal een duel van Willem II. Bij NAC Breda speelden de Tilburgers gelijk (2-2) en in Emmen wonnen ze met 0-2. Aan het begin van deze jaargang floot hij ook de strijd om de Johan Cruijff Schaal, die ging tussen PSV en Feyenoord.

De scheidsrechter raakte dit seizoen overigens enkele malen in opspraak, met als climax de teksten van Vitesse-coach Leonid Slutsky. De Rus noemde hem de slechtste arbiter ter wereld, wat hem een duel schorsing kostte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen