Gözübüyük fluit na felle kritiek op scheidsrechtersbeleid topper Ajax-PSV

Reacties

Serdar Gözübüyük heeft zondag de leiding bij Ajax-PSV, de kraker tussen de nummer één en twee van de ranglijst. Voor de Haarlemmer is het de eerste topper die hij na zijn kritiek op de scheidsrechteraanstellingen in het afgelopen seizoen toegewezen heeft gekregen.

Gözübüyük fluit na felle kritiek op scheidsrechtersbeleid topper Ajax-PSV
© Pro Shots

Gözübüyük maakte in mei in een interview met het Algemeen Dagblad van zijn hart geen moordkuil en beklaagde zich erover dat hij geen enkele topwedstrijd had mogen fluiten, ook al wordt hij wel gezien als een van de beste scheidsrechters van het land. 'Of dat komt omdat ik mijn mond opentrek? Dat zou kunnen', bromde Gözübüyük, die van mening was dat er teveel een cultuur hing van alles eerlijk willen verdelen.

Zondag heeft Gözübüyük dus wel weer eens de leiding bij een echte topwedstrijd in de Eredivisie. Ajax staat na negen speelronden bovenaan in de Eredivisie, maar heeft slechts een punt meer dan PSV. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal deelde PSV de concurrent uit de hoofdstad eerder nog een flinke dreun uit: 0-4.

Jeroen Manschot, de VAR bij Ajax-PSV, staat een dag eerder zelf op het veld om het duel PEC Zwolle - Heracles Almelo in goede banen te leiden. De thuisploeg jaagt nog steeds op de eerste zege van het seizoen. Bas Nijhuis is de scheidsrechter bij SC Cambuur-Feyenoord en Danny Makkelie bij FC Groningen-AZ.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.