Gouweleeuw spreekt ergernis richting trainer hardop uit

Reacties

FC Augsburg zette zijn afgelopen twee wedstrijden in de Bundesliga om in winst, maar toch rommelt het bij de club. Eerst kreeg Michael Gregoritsch intern een schorsing opgelegd toen hij hardop uitsprak in januari te willen vertrekken en nu spreekt Jeffrey Gouweleeuw openlijk zijn frustratie uit over de werkwijze van zijn trainer.

Gouweleeuw spreekt ergernis richting trainer hardop uit
© Pro Shots

Gouweleeuw maakte zondag in de wedstrijd tegen Hertha BSC zijn rentree als basisspeler, na invalbeurten van luttele minuten in de wedstrijden ervoor. Hij kreeg nu vanaf het begin de kans door blessureleed bij Felix Uduokhai en dat werkte bevrijdend. Toch kon Gouweleeuw tegelijkertijd zijn ergernis richting trainer Martin Schmidt niet verbergen, bleek na afloop.

'Het heeft in mijn ogen te lang geduurd voor ik weer terugkeerde in de ploeg', moppert Gouweleeuw in de Duitse media. 'Ik heb er al heel veel trainingen opzitten en had drie, vier weken geleden al in actie kunnen komen. Tegen Hertha heb ik zondag laten zien waarom ik wil spelen. En ik denk ook dat ik altijd zou moeten spelen.'

Doorspelen met blessure
Gouweleeuw hoopt dat FC Augsburg niet vergeten is dat hij zijn gezondheid eind vorig seizoen praktisch opofferde om de club te helpen in de strijd tegen degradatie. 'Ik speelde toen door met een blessure en dat deed ik niet voor mezelf. Ik was geblesseerd, maar de situatie waarin de club zich bevond was heel lastig. Daarom ben ik doorgegaan.'

Rond die periode begon Gouweleeuws lies hem parten te spelen. Uiteindelijk hielden de klachten hem enkele maanden aan de kant. Medio oktober gaf trainer Schmidt hardop te kennen dat zijn Nederlandse verdediger gauw weer inzetbaar zou zijn, maar het duurde vervolgens nog vier weken voor Gouweleeuw daadwerkelijk weer vanaf het begin meedeed.

'Achteraf kun je zeggen dat de beslissing om door te blijven voetballen verkeerd was, en dat het daarom langer heeft geduurd voor ik weer inzetbaar was. Ik heb dit seizoen voor het eerst in mijn loopbaan de voorbereiding moeten missen. De club weet ook waar ik vandaan heb moeten komen. Mede daardoor vind ik dat het te lang heeft geduurd voor de trainer het gesprek met me is aangegaan. Pas vorige week kwam hij naar me toe', aldus Gouweleeuw.

Of Gouweleeuw een reprimande staat te wachten is nog onduidelijk. FC Augsburg schorste ploeggenoot Gregoritsch nadat die hardop aangaf dat hij in de winter verlost wilde worden uit zijn situatie bij de club. In de zomer viel een transfer naar Werder Bremen in het water, maar vervolgens kwam hij naar zijn smaak veel te weinig aan bod bij Augsburg. Tijdens de interlandperiode zei Gregoritsch dat hij die behandeling Scheisse vond.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
Union Berlin
34
12
5
17
41-58
-17
41
12
Schalke 04
34
9
12
13
38-58
-20
39
13
FSV Mainz 05
34
11
4
19
44-65
-21
37
14
1. FC Köln
34
10
6
18
51-69
-18
36
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Augsburg
Meer over FC Augsburg
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer J. Gouweleeuw
Meer over J. Gouweleeuw
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.