FC Augsburg heeft Bayern München op eigen veld de eerste punten afhandig gemaakt. 1899 Hoffenheim vierde mede dankzij een primeur van Joshua Brenet feest.

Bayern München
1 - 1
FC Augsburg
FC Augsburg

Bayern München is de gedoodverfde titelkandidaat in Duitsland, waar hardop wordt afgevraagd of er nog een club is die de Beierse formatie kan bijbenen op jacht naar 29ste nationale titel. Maar tegen FC Augsburg had de ploeg van Niko Kovac alle moeite die status waar te maken. Pas in het laatste kwartier van de eerste helft werden de eerste grote kansen voor Bayern genoteerd.

Koud begonnen aan de tweede helft had de thuisploeg de voorsprong dan toch te pakken. In een counter stoomde Serge Gnabry op naar het doel van Augsburg en hield daarbij het overzicht. De meegelopen Arjen Robben kreeg de bal toebedeeld en deed wat hij moest doen; scoren.

De jacht op de genadeklap leverde niet het gewenste resultaat op. Bayern betaalde in de slotfase de tol voor de gemiste kansen. Vier minuten voor tijd kreeg Jeffrey Gouweleeuw de kans na een fout van keeper Manuel Neuer de bal opnieuw voor te brengen. Felix Götze werkte de bal na de voorzet van de Nederlander met de borst in het doel van Bayern, dat zo het eerste puntenverlies van het seizoen leed.

Hannover 96
Hannover 96
1 - 3
1899 Hoffenheim

Brenet heeft zijn eerste treffer gemaakt in de Bundesliga. De voormalige PSV'er miste vorige week vanwege een disciplinaire straf nog het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk. Na in ere te zijn hersteld maakte hij afgelopen zaterdag als basiskracht zijn Bundesliga-debuut om drie dagen later zijn tweede optreden in de Duitse competitie op te luisteren met een treffer.

Brenet, die bij Hoffenheim als middenvelder speelt, deed in Hannover na twintig minuten van zich spreken. Na een steekpass van Joelington passeerde hij Hannover 96-doelman Michael Esser. Na ruim een half uur had de tweevoudig international de 0-2 op zijn voet. Hij faalde van zeven meter. Maar de misser bleef zonder gevolgen voor het resultaat. In de 49ste minuut vergrootte Pavel Kaderabek met een fraai schot van afstand de marge.

De door Niclas Füllkrug benutte penalty bracht de spanning nog wel terug in de wedstrijd. Hannover kwam niet verder dan een bal op de paal en een terecht wegens buitenspel afgekeurde goal. In blessuretijd gooide Ishak Belfodil de wedstrijd in het slot voor Hoffenheim, dat door de zege naar de achtste plaats is geklommen.

SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 0
Schalke 04
Schalke 04

De crisis bij Schalke 04 is verder verdiept na de nederlaag bij SC Freiburg. Door een blunder van doelman Ralf Fährmann staan Die Königsblauen ook na de vijfde speelronde puntloos onderaan in de Bundesliga. In Freiburg was Florian Niederlechner de beul van de nummer twee van afgelopen seizoen door kort na rust te profiteren van de fout van Fährmann.