Goudhaantje Dessers passeert Boadu en breekt vrije val Heracles

Heracles Almelo heeft voor het eerst sinds november weer eens een wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. Fortuna Sittard bleef met tien man lang in de wedstrijd, maar ging toch met lege handen terug naar Limburg.

Heracles Almelo
2 - 0
Fortuna Sittard

De thuisploeg begon zonder veel vertrouwen aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Frank Wormuth verloor al zijn wedstrijden in 2020 en had al zes duels niet meer gewonnen. Met debutant Delano Burgzorg moest daar vrijdag een einde aan komen, maar het waren de bezoekers die voor het eerste serieuze gevaar zorgden. Mark Diemers krulde een vrije trap schitterend over de muur, maar zijn inzet spatte uiteen op de kruising.

Na iets meer dan een half uur spelen ging het mis voor Fortuna. George Cox trok Silvester van der Water naar de grond in het strafschopgebied. Arbiter Björn Kuipers stond erbovenop en vond het in eerste instantie niets, maar na het terugkijken van de beelden gaf hij Cox een rode kaart en Heracles een penalty. Die werd door Cyriel Dessers overtuigend binnen geschoten: 1-0.

Heracles leek zich op te kunnen maken voor een eenvoudige avond, maar Fortuna bood knap tegenstand en kreeg in de 62ste minuut de ideale kans op de gelijkmaker. Na hands van Jeff Hardeveld mocht ook Diemers aanleggen voor een strafschop, maar hij stuitte op doelman Janis Blaswich. Daarmee leek het verzet van de Limburgers gebroken.

Acht minuten later sloeg Dessers nogmaals toe. Hij kreeg de bal van Mauro Júnior na een snel genomen vrije trap en haalde uit de draai hard uit. Alexei Koselev kreeg nog een hand tegen de bal, maar dat was niet genoeg: 2-0. Het was alweer Eredivisie-doelpunt veertien van het seizoen voor de Heracles-spits, die daarmee de virtuele topscorerstitel weer overneemt van Myron Boadu.

Heracles komt door de overwinning op Fortuna op gelijke hoogte met nummer acht FC Groningen. Fortuna, dat door het verlies in Almelo blijft steken op een totaal van drie punten uit elf uitwedstrijden, blijft dertiende.