Gouden wissel Hornkamp behoedt Heerenveen voor nieuwe afgang

Excelsior heeft zaterdag voor de tweede keer op rij een zege weggegeven in de Eredivisie. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart leek tegen SC Heerenveen dankzij Ali Messaoud op weg naar de tweede zege van het seizoen, maar gaf het in de allerlaatste minuut weg. Jizz Hornkamp kroonde zich tot de held aan Friese zijde.

Excelsior
Excelsior
3 - 3
sc Heerenveen

Excelsior, met de teruggekeerde Mounir El Hamdaoui op de bank, speelde een uitstekende eerste helft voor het eigen publiek. De start was veelbelovend, want na twaalf minuten lag de bal er al in voor de Kralingers. Vlak nadat Ryan Koolwijk keeper Warner Hahn al tot een redding had gedwongen met een kopbal scoorde Ali Messaoud. De middenvelder werkte een voorzet van de mee opgekomen Jeffry Fortes in het doel.

Een van de spaarzame kansen voor Heerenveen kwam via Mitchell van Bergen, die na 25 minuten de combinatie aanging met Morten Thorsby en op doel schoot, maar Sonny Stevens bracht redding. Vervolgens was het weer aan Excelsior. Tottenham Hotspur-huurling Marcus Edwards was al dichtbij en Hahn tikte een poging van Fortes uit een corner uit zijn doel. De keeper van Heerenveen moest vlak voor rust alsnog vissen toen Luigi Bruins de ruimte kreeg en raak in de verre hoek: 2-0.

Waar Heerenveen in de eerste helft nauwelijks iets creëerde, lag de bal er na rust vliegensvlug in. Verdediger Dave Bulthuis stond bij een vrije trap van Nemanja Mihajlovic helemaal vrij en kopte raak. Lang kon Heerenveen niet van die treffer genieten, want Messaoud herstelde de marge weer tot twee. Lorenzo Burnet gaf voor vanaf de linkerflank, spits Elías Már Ómarsson miste de bal en de middenvelder schoot hard raak.

Daarmee was het nog niet gedaan voor Heerenveen, want de Friezen deden opnieuw iets terug. Uit een hoekschop van Mihajlovic kopte Thorsby raak: 3-2. Heerenveen maakte na rust sowieso een betere indruk dan in de eerste helft, toen de ploeg van Olde Riekerink maar weinig klaarspeelde. De bezoekers zetten daarna een offensief in en Excelsior stond flink onder druk. De Friese goal viel uiteindelijk pas in de allerlaatste minuut van de extra tijd via invaller Hornkamp, die na een pass van Thorsby afrondde in zijn allereerste Eredivisie-wedstrijd: 3-3.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}