Gouden wissel Fortuna verpest fraaie reeks FC Groningen

FC Groningen heeft zaterdag voor het eerst verloren sinds 28 september (2-0 tegen Ajax). Twee invallers hielpen Fortuna Sittard aan de zege.

Fortuna Sittard
1 - 0
FC Groningen

Het duel begon met een minuut stilte voor het overlijden van Pim Verbeek, oud-trainer van beide clubs. In de openingsfase bleef de doorgebroken Vitalie Damascan overeind na een duw van Mike te Wierik, waarna Sergio Padt redding bracht en scheidsrechter Richard Martens zijn fluit op zak hield.

Fortuna Sittard kreeg de beste kansen in de eerste helft. Branislav Ninaj had de openingstreffer van dichtbij voor het intikken, maar raakte de bal niet goed. FC Groningen werd alleen gevaarlijk via een uitbraak van Mohamed El Hankouri, die Joel Asaro over het hoofd zag.

Die slordige afronding paste in het beeld van de matige wedstrijd, die even werd stilgelegd wegens rookontwikkeling afkomstig uit het vak van FC Groningen-supporters. Zij staken tot woede van trainer Danny Buijs massaal vuurwerk af.

De ploegen deden ook in de tweede helft weinig voor elkaar onder. El Hankouri was dicht bij een treffer met een poging uit de draai, maar na een dubbele wissel van Fortuna-trainer Sjors Ultee trok zijn ploeg de wedstrijd naar zich toe. In de 78ste minuut behield invaller Bassala Sambou het overzicht, waarna Mark Diemers op de handen van Padt schoot en invaller Rasmus Karjalainen de rebound binnenwerkte: 1-0.

In de toenemende mist in Sittard bleef de thuisploeg overeind. Daardoor is er na zes wedstrijden zonder nederlaag een einde gekomen aan de fraaie reeks van FC Groningen, dat op plek tien blijft steken. Fortuna stijgt naar de dertiende plaats.