Gouden wissel Correa maakt Atlético Madrid koploper

Reacties

Atlético Madrid heeft geprofiteerd van de uitglijder van Real Madrid en is de nieuwe koploper in La Liga. Real Betis moest een kwartier voor het einde het hoofd buigen.

Gouden wissel Correa maakt Atlético Madrid koploper
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Real Betis is dit seizoen een stugge tegenstander met een zeer solide defensie. In de laatste acht duels slaagde alleen Athletic de Bilbao erin de verdediging van de Verdiblancos te kraken. Ook Atlético Madrid ondervond zondag de kracht van Betis.

In de eerste helft miste Atlético het tempo om het gaatje te vinden in de defensie van de gasten. Aangezien ook Betis offensief tot weinig in staat was, viel er voor rust weinig te beleven in Estadio Metropolitano Wanda.

De tweede 45 minuten legde Atlético meer energie in de aanvallen. De twee kansen voor Nikola Kalinic onderstreepten het nieuwe elan van de thuisploeg. De Kroatische spits kon zijn eerste basisplaats van het seizoen echter niet opluisteren met een eerste treffer in Spaanse dienst. In de 52ste minuut raakte hij de paal, waar hij tien minuten later na een combinatie met Antoine Griezmann Betis-doelman Pau López op zijn weg vond.

Een kwartier voor tijd werd dan toch een bres geslagen in de Betis-defensie. Ángel Correa, die na bijna een uur was ingebracht om de aanval te stimuleren, passeerde met een schot van afstand Pau López. Het bleek de beslissing. Een slotoffensief van Betis, dat Andrés Guardado vroeg in de wedstrijd geblesseerd zag afhaken, bleek zonder resultaat.

Door de magere zege is Atlético Madrid de nieuwe koploper in de Primera División, al kan Barcelona zondagavond de Rojiblancos aflossen bij een positief resultaat tegen Valencia. De marge is minimaal.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.