Gouden tandem helpt Spurs aan zwaarbevochten zege

Tottenham Hotspur heeft maandagavond met bloed, zweet en tranen afgerekend met Burnley. De thuisploeg hield lang stand, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor het superduo van de Londenaren.

Burnley
Burnley
0 - 1
Tottenham Hotspur

Tottenham was de laatste weken de ploeg in vorm in Engeland en kreeg op Turf Moor een uitgelezen kans om te profiteren van puntenverlies van Manchester City, Chelsea, Everton en Arsenal. Burnley was echter niet van plan om de punten zomaar weg te geven. De ploeg van Sean Dyche speelde ouderwets goed georganiseerd en gaf lange tijd nauwelijks kansen weg.

Sterker nog: het was Burnley dat héél dicht bij de openingstreffer was. James Tarkowski dacht halverwege de tweede helft te scoren, maar Harry Kane haalde zijn kopbal van de doellijn. In plaats daarvan viel het winnende doelpunt aan de andere kant. Uiteraard was dat te danken aan de gouden tandem Kane-Son. De Engelsman kopte de bal uit een hoekschop door en de Zuid-Koreaan knikte bij de tweede paal binnen: 0-1.

Het was de zevende (!) keer dit seizoen dat Son scoorde op aangeven van Kane, die er zelf bovendien ook al vijf in heeft liggen. Die ene goal was genoeg voor de zege voor de mannen van José Mourinho. Zij komen nu op elf punten uit zes duels, nog maar twee minder dan koplopers Everton en Liverpool.

Brighton & Hove Albion
1 - 1
West Bromwich Albion

Joël Veltman maakte zijn basisdebuut tegen promovendus West Bromwich Albion. De 28-jarige Nederlander speelde als centrale man in de driemansdefensie van Brighton, dat lange tijd op weg leek naar de tweede Premier League-overwinning van het seizoen. Na goed werk van Tariq Lamptey werkte Jake Livermore de bal in de eerste helft namelijk in eigen doel.

Pas in de 83ste minuut maakten de bezoekers gelijk. Veltman kon niet voorkomen dat Karlan Grant de 1-1 binnenschoot. Voor West Brom was het het derde punt van het seizoen. Brighton heeft er twee meer.