Gouden hand van trainers: bij deze clubs scoren invallers het vaakst

Reacties

Bij PSV scoorden dit seizoen in negentien wedstrijden al zes verschillende invallers. Dat zijn er evenveel als in de voorgaande twee seizoenen. Het roept de vraag op hoe het er bij andere Eredivisie-teams voorstaat met scorende invallers, waar Reza Ghoochannejhad natuurlijk een lichtend voorbeeld van is.

Gouden hand van trainers: bij deze clubs scoren invallers het vaakst

De aanvaller van PEC Zwolle kwam ruim een week geleden in de uitwedstrijd tegen Willem II in de tweede helft in het veld. Met een hattrick leidde hij de ploeg van trainer John Stegeman naar een 1-3 overwinning. Afgelopen dinsdag scoorde Ghoochannejhad opnieuw als invaller, toen tegen Heracles Almelo. Daarmee kwam hij gedeeld bovenaan het klassement van scorende invallers.

Scorende invallers:

Speler Team Goals
Reza Ghoochannejhad PEC Zwolle 4
Noni Madueke PSV 4
Klaas-Jan Huntelaar Ajax 4
Samy Bourard ADO Den Haag 3
Quincy Promes Ajax 3
Donyell Malen PSV 3

Kijken we naar de clubs, dan staat Ajax bovenaan. De formatie van trainer Erik ten Hag scoorde in negentien speelrondes 63 keer, waarvan veertien keer door een invaller. De inmiddels vertrokken Klaas-Jan Huntelaar deed dat het vaakst, namelijk vier keer. Net zo vaak als Ghoochannejhad en PSV'er Noni Madueke. De Eindhovenaren volgen Ajax met elf goals van invallers.

Ajax en PSV scoren natuurlijk sowieso al vaker dan clubs onderaan de ranglijst. Procentueel gezien is RKC Waalwijk het meest afhankelijk van scorende invallers. Fred Grim zag zijn plek pas zestien keer scoren, waarvan zes door invallers. ADO Den Haag scoorde ook zestien keer, maar daar kwamen vijf goals van invallers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.