Götze belooft PSV-fans meer: 'Geef het een paar weken'

Reacties

Mario Götze is tevreden met zijn eerste officiële wedstrijd in maanden tijd. De Duitser debuteerde in het shirt van PSV tegen PEC Zwolle en scoorde meteen, maar hij kan nog beter.

Götze belooft PSV-fans meer: 'Geef het een paar weken'
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 3
PSV
PSV

'Ik ben erg blij met de teamprestatie, de drie punten en mijn optreden vandaag', stak Götze van wal bij FOX Sports. 'Het was een beetje geluk en een beetje intelligentie', blikte hij terug op zijn vroege goal, die tot stand kwam na een foutieve terugspeelpass van tegenstander Clint Leemans.

Voor zijn transfer naar PSV speelde Götze op 26 mei zijn laatste officiële wedstrijd en dus was het weer even wennen voor de Duitser, die op rechts werd neergezet door trainer Roger Schmidt. 'Het voelt goed om terug te zijn op het veld, om weer te scoren en het team te helpen. Het gaat beter en beter met mijn fysiek. Ik weet dat het een paar wedstrijden zal duren om weer honderd procent te worden, maar het is belangrijk voor mij om weer in het ritme te komen. Geef het een paar weken en ik zal nog beter zijn', beloofde Götze.

Ook trainer Schmidt zag een succesvol debuut van de voormalig speler van Bayern München en Borussia Dortmund. 'Hij startte goed. Het was belangrijk voor hem om snel te scoren, want na maanden zonder wedstrijden heeft hij vertrouwen nodig.'

Ook over de prestatie van zijn elftal was Schmidt tevreden. 'Het was een goede wedstrijd waarin we verdienden te winnen, maar het was niet perfect. Zeker niet in de tweede helft. We moeten ons nog verbeteren in bepaalde aspecten van het spel, om een wedstrijd dood maken bijvoorbeeld. We misten een paar grote kansen, maar het was verder een goede prestatie na de interlandperiode.'

PSV start als koploper van de Eredivisie aan het Europese avontuur in de Europa League, komende donderdag is in eigen huis Granada de tegenstander.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer M. Götze
Meer over M. Götze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.