Gorter ziet Scherpen-route wel zitten: 'Voetballend behoor ik bij de beste keepers van Nederland'

Reacties

Jay Gorter (20) evenaarde bij de 3-0 zege van Go Ahead Eagles tegen Almere City FC het stokoude record van Tonnie van Leeuwen. Gorter hield liefst 23 keer de nul dit seizoen. Nooit hield een doelman in het Nederlands betaald voetbal vaker de nul in één seizoen. En dus neemt de belangstelling toe.

Gorter ziet Scherpen-route wel zitten: 'Voetballend behoor ik bij de beste keepers van Nederland'
© Pro Shots

Een van de clubs waarmee Gorter veelvuldig in verband wordt gebracht, is Ajax. De goalie zou dan de Kjell Scherpen-route volgen en eerst in Jong Ajax gaan keepen. Er is sprake van dat Scherpen zal worden verhuurd aan een Eredivisie-club en er in Amsterdam dus een plekje vrijkomt. 'Ik zal niet ontkennen dat ik het ook heb gehoord', zegt Gorter. 'Eerlijk gezegd zou ik het een heel mooie stap vinden. Ik ben jong en het is echt niet zo dat ik nu al ten koste van alles in de Eredivisie moet keepen. Ik geef mezelf de tijd. Er zit voldoende rek in me en als ik elke dag op het allerhoogste niveau met de beste spelers van Nederland kan trainen, word ik daar ook absoluut beter van', aldus de doelman, die in de jeugd ook al bij Ajax speelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Voetballend zou ik er in elk geval zeker passen', vindt Gorter. 'In het huidige topvoetbal is het, denk ik, zeventig procent echt keeperswerk en dertig procent meevoetballen. Ik durf wel te zeggen dat ik op dat vlak bij de beste keepers van Nederland behoor. Komt echt door Ajax. Daar kwam het voor dat je je handschoenen binnen kon laten liggen en alleen maar meedeed met de positiespelletjes. Daar heb ik veel aan gehad. Een ploeg als Ajax neemt vaak veel risico in de opbouw, dan is het gewoon heel belangrijk dat je een keeper hebt die dat goed beheerst.'

'Bij Go Ahead ben ik ook vaak bepalend in de opbouw, dat is een keeper bij Ajax nog meer', denkt Gorter. 'Ik heb geen enkele angst in grote ruimtes te spelen. Ik hou er zelfs van als ik een te korte terugspeelbal krijg, even een spits uit te spelen om zo een nieuwe situatie voor de opbouw te kunnen creëren. Keepers worden in de opbouw steeds belangrijker.'

Dit artikel is onderdeel van een VI PRO-verhaal dat later zal verschijnen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.