Gorré wil ondanks uitschakeling door bij Suriname

Reacties

Dean Gorré slaagde er dinsdagavond niet in zich met Suriname te plaatsen voor de volgende ronde van de WK-kwalificatie, maar wil toch aanblijven als bondscoach. De trainer ziet genoeg aanknopingspunten.

Gorré wil ondanks uitschakeling door bij Suriname

De Surinaamse ploeg slaagde er in Paramaribo niet in de 1-0 nederlaag uit het heenduel tegen Nicaragua weg te poetsen: 1-3. Zo komt er al na twee kwalificatiewedstrijden een einde aan de WK-droom van Gorré, die een streep kan zetten door deelname aan het mondiale eindtoernooi van 2018 in Rusland. Desalniettemin zou hij graag de eindverantwoordelijke blijven.

'We zijn er niet in geslaagd de volgende ronde te bereiken, dus in die zin is het project ook niet geslaagd', vertelde Gorré vlak na de thuisnederlaag tegen Nicaragua tegenover Voetbal International. 'Maar op een hoop andere punten hebben we duidelijk stappen gemaakt', ziet hij de positieve kant. Wat hem betreft is er genoeg goed werk verricht.

Progressie
'Zo hebben we alle Surinaamse spelers zowel technisch als medisch in kaart gebracht. Dat was nog niet gebeurd toen wij met deze klus begonnen', legt Gorré uit. 'Daarbij heeft het team voetballend duidelijk progressie geboekt. Ik zie dus voldoende aanknopingspunten om mee verder te gaan. Deze week praat ik met de SVB, de Surinaamse voetbalbond, om te kijken wat de volgende stappen zijn. Maar ik wil graag door als bondscoach van Suriname', sloot hij af.

In tegenstelling tot Patrick Kluivert, bondscoach van Curaçao, kon Gorré niet beschikken over spelers met een dubbele nationaliteit. Die kwestie staat in Suriname inmiddels wel op de politieke agenda. Gorré hoopt dan ook snel duidelijkheid te krijgen en te kunnen beschikken over spelers met Surinaamse roots die in Europa - en dan vooral Nederland - actief zijn. Curaçao bereikte de derde ronde deze week wél.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.