Goed nieuws voor PSV: geplaatste status bij Champions League-loting

Reacties

PSV heeft - als FC Kopenhagen zich zondag tot kampioen van Denemarken kroont - een geplaatste status bij de loting voor de voorronde van de Champions League. De Eindhovenaren profiteren van de misstap van AS Monaco, dat diep in de extra speeltijd de tweede plaats uit handen uit handen gaf.

Goed nieuws voor PSV: geplaatste status bij Champions League-loting
© Pro Shots

In de zesde minuut van de extra speeltijd kwam Lens op 2-2, waardoor Monaco op de derde plaats eindigde. De ploeg van trainer Philippe Clement is een van de mogelijke tegenstanders van PSV in de derde voorronde van de Champions League. Ook Union Saint-Gilloise, Sturm Graz, FC Midtjylland, Fenerbahçe en APOEL Nicosia/AEK Larnaca behoren tot de mogelijkheden.

Mochten de Eindhovenaren de derde voorronde overleven, wacht in de play-offs een dubbele ontmoeting met Benfica of Rangers. Afgelopen zomer strandde de ploeg van trainer Roger Schmidt in de play-offs nog tegen Benfica, de club waar hij na dit seizoen de scepter zwaait. Bij PSV wordt de Duitser opgevolgd door Ruud van Nistelrooij, nu nog actief bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.