Goed nieuws uit Kroatië in coëfficiëntenstrijd met Portugal

Reacties

FC Twente heeft deze week de Nederlandse eer hooggehouden op de UEFA-coëfficiëntenlijst. De Tukkers zorgden er donderdagavond voor dat er weer 0,2 punt bijkomt op de Europese ranking, maar weten tegelijkertijd dat een loodzware weg richting de groepsfase wacht. Maar ook Portugal dreigt al een deelnemer kwijt te raken.

Goed nieuws uit Kroatië in coëfficiëntenstrijd met Portugal
© Pro Shots

Twente won donderdagavond in Servië met 1-3 bij FC Cukaricki en staat zo al met een been in de play-offs van de Conference League. Daarin wacht met Fiorentina, de nummer zeven van de Serie A, echter een loodzware tegenstander. Om echt punten te sprokkelen voor Nederland, wat pas in de groepsfase kan, zal de ploeg van trainer Ron Jans dus moeten stunten.

Voor het zover is, wacht volgende week donderdag eerst nog de return. Waar Twente daarin een riante voorsprong verdedigt, moet AZ een 1-0 nederlaag tegen Dundee United goedmaken om niet al te worden uitgeschakeld voordat de groepsfase van de Conference League in zicht komt. In de vorige ronde pakte AZ nog 0,4 punt met twee zeges op Tuzla City.

PSV is al zeker van de groepsfase van de Europa League, maar hoopt natuurlijk de Champions League te bereiken. Dinsdag speelde het met 1-1 gelijk op bezoek bij AS Monaco, goed voor 0,1 punt. Het is allemaal nog kruimelwerk in vergelijking met wat er later in het seizoen nog kan worden verdiend. Zo levert plaatsing voor de CL een bonus van 0,8 punten op voor de UEFA-lijst.

Resultaten Nederlandse clubs


Di 2 aug. 2022

Do 4 aug. 2022

Het zou zeer welkom zijn in de strijd om de zesde plaats met Portugal. Momenteel bezet Nederland de positie die aan het einde van het seizoen recht zou geven op twee directe tickets voor de Champions League met een voorsprong van bijna 2,5 punt. Ook in dat opzicht is het belangrijk dat AZ doorgaat, omdat dan mogelijk een coëfficiëntenduel met Gil Vicente wacht.

Gil Vicente moet winnen van Riga FC om in de play-offs terecht te komen, woensdag speelde het met 1-1 gelijk in de hoofdstad van Letland. Het goede nieuws (voor Nederland dan) kwam donderdag uit Kroatië. Daar slikte Vitória Guimarães in de voorronde van de Conference League een gevoelige nederlaag tegen Hajduk Spit: 3-1. Mogelijk raakt Portugal dus al een van zijn zes deelnemers kwijt.

Di 2 aug. 2022

Wo 3 aug. 2022

Do 4 aug. 2022

UEFA-coëfficiëntenlijst per 4/8

Land 2022/23 Totaal Teams
5. Frankrijk 1.416 49,997 6/6
6. Nederland 1.500 47,900 5/5
7. Portugal 1.833 45,549 6/6
8. Schotland 1.000 33,900 4/5
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.