'GOAT in wolvenkleren' Weghorst schiet uit de startblokken

Reacties

Het seizoen in Duitsland is amper een week onderweg, of Wout Weghorst heeft er alweer twee inliggen. De 27-jarige spits werd na zijn eerste doelpunt in het Bundesliga-seizoen meteen overladen met complimenten.

'GOAT in wolvenkleren' Weghorst schiet uit de startblokken

Weghorst scoorde afgelopen week al een keer in het bekerduel met Hallescher FC en was ook zaterdag bij de start van de Bundesliga trefzeker. De boomlange aanvaller zorgde na een uur voor de 2-0 tegen 1. FC Köln (2-1). Het betekende zijn twintigste doelpunt in dienst van Wolfsburg, waarvoor hij vorig seizoen tijdens zijn eerste jaar in Duitsland meteen zeventien keer scoorde in de competitie.

Dat hij in rap tempo is uitgegroeid tot een van de populairste spelers bij Wolfsburg, bleek wel uit het daverende applaus dat Weghorst kreeg toen de nieuwe trainer Oliver Glasner hem drie minuten voor tijd naar de kant haalde. En ook de tweet op het clubaccount van Die Wölfe liegt er niet om. 'GOAT in wolvenkleren', klonk het na de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Bundesliga-seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De regionale krant WAZ kwam ook tot de conclusie dat Weghorst gewoon doorgaat met waar hij goed in is: doelpunten maken. 'Wolfsburgs topspits stond in de eerste helft veel met zijn rug naar het doel en moest telkens luchtduels uitvechten. In de tweede helft brachten zijn ploeggenoten hem beter in stelling. In de zestigste minuut deed hij wat we gewend zijn van hem: ijskoud doelpunten maken.'

Zelf was Weghorst na afloop vooral blij met de waardering die hij kreeg van de fans voor zijn inzet. 'Het was net als vorig jaar bij de wedstrijd tegen Schalke 04 (zijn Bundesliga-debuut, red.)', zei hij tegen WAZ, 'het was gewoonweg geil!' En over zijn doelpunt: 'Daarvoor leed ik zelf eigenlijk nog balverlies, maar toen ben ik diep gegaan.' Met zijn eerste competitiegoal van het nieuwe seizoen als gevolg.

En dus wordt Weghorst door WAZ al in een rijtje geplaatst met voormalig spelers als Mario Mandzukic en Jonathan Akpoborie, die met respectievelijk twintig en negentien goals nog maar kort boven hem staan op de lijst met clubtopscorers in de Bundesliga. Om topschutter aller tijden Edin Dzeko te onttronen heeft hij nog even nodig. De Bosniër (inmiddels AS Roma) staat op 66 Bundesliga-treffers.

Oranje
Een jaar nadat hij voor 10,5 miljoen euro overkwam van AZ is Weghorst al niet meer weg te denken uit de basiself van Wolfsburg. Het heeft vooralsnog nog niet geresulteerd in een vaste plek in de Oranje-selectie, omdat Ronald Koeman afgelopen seizoen de voorkeur gaf aan Luuk de Jong als pinchhitter. Begin september hervat Nederland de EK-kwalificatiereeks tegen Duitsland en Estland.

'Nog zo'n seizoen en Weghorst vertrekt voor 80 miljoen euro'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.