Goaltjesdief Simons over WK-droom: 'Eerst presteren bij PSV'

Reacties

Xavi Simons was zondagmiddag andermaal van grote waarde voor PSV. Met zijn twee doelpunten tegen FC Utrecht (6-1) trad de jonge middenvelder zelfs in de voetsporen van Willy van der Kuijlen.

Goaltjesdief Simons over WK-droom: 'Eerst presteren bij PSV'
© Pro Shots
PSV
PSV
6 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Simons opende al vroeg de score in het Philips Stadion en nam in de tweede helft ook de 4-1 voor zijn rekening. Het waren alweer zijn zevende en achtste Eredivisie-doelpunt van het seizoen. Alleen Cody Gakpo heeft er meer gemaakt deze jaargang.

Trainer Ruud van Nistelrooij sprak na de zesklapper tegen Utrecht ook zijn tevredenheid uit over de rol van Simons in zijn selectie. De negentienjarige jongeling kan door zijn verleden in Spanje en Frankrijk met iedereen in de groep communiceren.

'Hij is het cement tussen die groepen', reageerde Van Nistelrooij bij ESPN. 'Hij kan met de Frans-, Engels- en de Spaanstaligen praten. En de Nederlandse jongens natuurlijk ook. Ik weet niet of hij Duits spreekt, dat doe ik wel', zei de PSV-trainer met een grijns. 'Met elkaar spreken we in de selectie alle talen dus wel', concludeerde Van Nistelrooij, die blij is met zijn makkelijk scorende middenvelder. 'Het is heerlijk om Xavi erbij te hebben, als persoon en als prof.'

WK-droom
Simons zelf kwam achteraf voor de camera van de NOS en werd daar gevraagd of hij nog denkt aan het WK. 'Om eerlijk te zijn probeer ik gewoon hier bij PSV te presteren. Ik probeer mijn ding te doen en laat het een beetje op me afkomen. Het is een droom om het WK te spelen, van kleins af aan. Meer kan ik eigenlijk niet zeggen. Het is een droom en we zullen zien wanneer het komt. Ik ben heel erg blij hier. Je ziet dat ik geniet en plezier heb met iedereen in het team. Wat me vooral blij maakt is dat het team echt goed speelt op dit moment', zei Simons.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.