Goaltjesdief De Vrij slaat opnieuw toe, Benevento gedegradeerd

Met opnieuw een doelpunt van Stefan de Vrij heeft Lazio zondag een volgende stap gezet richting Champions League-deelname. De Romeinen wonnen met 4-0 van Sampdoria en hebben nu weer evenveel punten als stadsgenoot AS Roma. Internazionale versloeg Chievo en blijft de hoofdstedelingen op de hielen zitten: Inter heeft nog steeds één punt minder dan Roma en Lazio.

Lazio - Sampdoria 4-0
De doelpunten van De Vrij zijn dit seizoen een belangrijk wapen voor Lazio. De verdediger maakte in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria alweer zijn zesde competitiegoal van dit seizoen en daarmee is De Vrij de meest scorende verdediger van de Serie A. De Vrij bracht zondagmiddag met een duikende kopbal uit een hoekschop de 2-0 op het scorebord ('42); Sergej Milinkovic-Savic had een oppermachtig Lazio na een halfuur met ook een rake kopstoot op voorsprong gezet.

In de tweede helft bleef Lazio heer en meester. In de slotfase van het duel leverde dat nog twee doelpunten van topscorer Ciro Immobile op: de spits tikte eerst van dichtbij een lage voorzet van Milinkovic-Savic tegen de touwen en maakte hierna op aangeven van Nani ook nog de 4-0. Immobile staat door deze dubbelslag al op 29 goals in dit Serie A-seizoen. Lazio blijft door de overwinning op de vierde plaats staan en aan het einde van de rit is die plek op de ranglijst goed voor een Champions League-ticket. Volgende week wacht Torino op De Vrij en co.

Chievo - Internazionale 1-2
Dat het bij rust nog 0-0 stond bij Chievo - Internazionale, was vooral aan Samir Handanovic te danken. De keeper van Inter hield zijn ploeg in de eerste helft met enkele geweldige reddingen op de been en dit bracht Mauro Icardi in de gelegenheid om vijf minuten na rust voor de 0-1 te zorgen. Zijn goal werd in eerste instantie afgekeurd, omdat de grensrechter dacht dat aangever Danilo D'Ambrosio buitenspel stond, maar de VAR bewees dat dit niet het geval was. Tien minuten later verdubbelde Ivan Perisic na een mooie aanval de voorsprong van Inter.

Kort voor tijd kreeg Chievo nog wel de aansluitingstreffer op het scorebord, gemaakt door Mariusz Stepinski, maar meer zat er niet in voor de thuisploeg. Met nog vier wedstrijden te gaan blijft Inter zodoende in de race voor Champions League-voetbal: er zal nog een achterstand van één punt op Roma en/of Lazio goedgemaakt moeten worden, aangezien Inter bij de bovenste vier moet eindigen om de Champions League in te gaan. Op de laatste speeldag speelt Inter uit tegen Lazio.

Udinese - Crotone 1-2
Benevento zorgde zaterdag voor een enorme stunt, door met 0-1 te winnen van AC Milan. Toch degradeerde de hekkensluiter zondag uit de Serie A: de verrassende 1-2 overwinning van Crotone bij Udinese betekent dat Benevento niet meer op de zeventiende plek van de ranglijst terecht kan komen. Davide Faraoni werd zondagmiddag de beul van Benevento, door vier minuten voor tijd het winnende doelpunt bij Udinese - Crotone voor zijn rekening te nemen.

Atalanta Bergamo - Torino 2-1
Marten de Roon en Hans Hateboer stonden in de basis bij Atalanta Bergamo, dat profiteerde van de nederlaag van Milan en dankzij de 2-1 overwinning op Torino nu op de zesde plaats in de Serie A staat. Aan het einde van de competitie levert dat een Europa League-ticket op. Voormalig Heracles-speler Robin Gosens maakte na ruim een uur het winnende doelpunt tegen Torino: hij tikte een lage voorzet van Timothy Castagne binnen. Voor Gosens was het zijn eerste goal van dit seizoen.