Goal Aboukhlal en assist keeper helpen AZ aan vierde oefenzege op rij

Reacties

AZ heeft zaterdag voor de vierde keer op rij gewonnen in de voorbereiding. De ploeg van trainer Pascal Jansen was te sterk voor Real Sociedad, de nummer vijf van afgelopen seizoen in La Liga: 1-0. Zakaria Aboukhlal werd de matchwinner met een fraaie treffer.

Goal Aboukhlal en assist keeper helpen AZ aan vierde oefenzege op rij
© Pro Shots

Naast de reeds vertrokken Calvin Stengs ontbrak ook Myron Boadu bij AZ, dat in het vernieuwde AFAS Stadion weer publiek mocht verwelkomen. Boadu kreeg van AZ de ruimte om te onderhandelen met AS Monaco, zo liet technisch directeur Max Huiberts weten aan ESPN. 'Er is concrete interesse, maar we zijn nog niet tot een akkoord gekomen. Myron krijgt de ruimte om met Monaco te gaan zitten om te kijken of hij er zelf uit kan komen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo trapte AZ zonder Boadu en Owen Wijndal, die wel op de tribune zat, af tegen Sociedad. De Spanjaarden werden via Adnan Januzaj voor het eerst gevaarlijk. Doelman Hobie Verhulst redde tot twee keer toe. De keeper mocht zich bij afwezigheid van Marco Bizot laten zien en deed dat niet alleen met reddingen. Verhulst schoot de bal na ruim een half uur ver uit en bereikte daarmee Zakaria Abouhklal, die met één balcontact doelman Alejandro Remiro op het verkeerde been zette en zo de score opende.

AZ kreeg daarna nog kansen via Aboukhlal en Tijjani Reijnders, maar die gingen er niet in. Remiro had een antwoord op inzetten van Albert Gudmundsson en Jesper Karlsson, waarna Sam Beukema en Vangelis Pavlidis als invaller hun entree maakten in het stadion van AZ. Gescoord werd er niet meer in Alkmaar. AZ versloeg eerder OFI Kreta (2-0), Panathinaikos (3-0) en ADO Den Haag (3-0) en boekte zo de vierde oefenzege op rij.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.