Go Ahead verzuimt eerste stap richting Eredivisie te zetten

Reacties

Go Ahead Eagles en FC Den Bosch hebben elkaar zondagmiddag in een enerverende wedstrijd in evenwicht gehouden. Na de heenwedstrijd in de Adelaarshorst ligt het nog helemaal open wie zich plaatst voor de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Go Ahead verzuimt eerste stap richting Eredivisie te zetten
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
2 - 2
FC Den Bosch
FC Den Bosch

De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd in Deventer. Go Ahead zocht de aanval en bonsde op de deur van de bezoekers, maar doelman Wouter van der Steen hield zijn doel knap schoon. In plaats daarvan viel de openingstreffer aan de andere kant. Jort van der Sande kopte een voorzet van Amine Khammas fraai bij de tweede paal binnen: 0-1.

Het was een flinke domper voor Go Ahead, dat zich echter niet uit het veld liet slaan. Na een half uur viel de gelijkmaker. Julian Lelieveld krulde de bal richting Paco van Moorsel, die een vernuftig hoogstandje in huis had. De middenvelder verraste de Den Bosch-defensie met een overstapje, waardoor de bal in de verre hoek binnenviel: 1-1.

Luuk Brouwers maakte er in de tweede helft toch weer 1-2 van, maar opnieuw kwam Go Ahead terug. Jaroslav Navratil, de grote uitblinker aan de zijde van de thuisploeg bleef rustig voor de goal en bracht de stand naar 2-2. De behendige aanvaller versierde even later ook een strafschop, maar die werd gemist door Van Moorsel. Zijn inzet werd knap gepakt door Van der Steen en ook de rebound voor open goal was niet aan Van Moorsel besteed.

Met name Go Ahead miste een groot aantal kansen, waardoor het bij 2-2 bleef in Deventer. Den Bosch zal daar het meest tevreden mee zijn. De Bosschenaren kunnen het komende woensdag op eigen veld afmaken. De winnaar van het tweeluik speelt in de finale van de play-offs tegen RKC Waalwijk of Excelsior om een Eredivisie-ticket.

Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer FC Den Bosch
Meer over FC Den Bosch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.