Go Ahead vernedert gehavend NAC in bekertoernooi: vijf goals in negentien minuten

Go Ahead Eagles heeft een gehavend NAC Breda afgedroogd in het TOTO KNVB-bekertoernooi. Na negentien minuten keken de Bredanaren al tegen een 5-0 (!) achterstand aan. In het restant van de wedstrijd beperkte NAC de schade.

Go Ahead Eagles
6 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Het coronavirus sloeg de afgelopen weken hard toe bij NAC Breda, waar meerdere coronabesmettingen werden geconstateerd. Afgelaste duels moeten echter ook worden ingehaald en dus speelt NAC veel duels in korte tijd. Tot overmaat van ramp vielen de afgelopen week ook Kaj de Rooij en Sydney van Hooijdonk nog weg, naast de al bestaande coronazorgen.

'We hebben gezegd: het is onverantwoord om met zó'n kleine groep zó veel wedstrijden in een korte periode te spelen. Daarom hebben we het verzoek gedaan bij de KNVB, omdat er spelers tegen overbelasting en blessures aan zaten. Vandaag zijn we weer twee spelers kwijtgeraakt, dus op naar de volgende twee wedstrijden, zou ik zeggen’, zo luidde het commentaar van een cynische Maurice Steijn, die zelf ook enkele duels moest laten schieten vanwege het coronavirus.

Voordat vrijdag de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen volgt, was de eerste van die 'volgende twee wedstrijden’ de wedstrijd in het TOTO KNVB-bekertoernooi op bezoek bij Go Ahead Eagles. En dat werd een wedstrijd om snel te vergeten voor NAC. Na de 0-4 tegen SC Cambuur en de 2-0 tegen Almere City FC stond het maandagavond in Deventer na negentien minuten 5-0 (!).

Go Ahead Eagles werd geen strobreed in de weggelegd door de gehavende Bredanaren. Sam Beukema kopte binnen zeven minuten helemaal vrij de 1-0 binnen, waarna Sam Hendriks en Zakaria Eddahchouri voor de 2-0 en 3-0 zorgden binnen twaalf minuten. Een verwoestende penalty van Jeroen Veldmate en een goal van Luuk Brouwers, die ongestoord door de NAC-defensie liep, zorgden voor de onwaarschijnlijke 5-0 tussenstand na negentien minuten spelen.

Na de 0-13 van VVV-Venlo - Ajax leek een nieuwe monsterscore aanstaande, maar in de resterende zeventig minuten beperkte NAC de schade. Alleen Antoine Rabillard wist nog te scoren namens de thuisploeg, waardoor Go Ahead Eagles zich met een 6-0 zege plaatste voor de volgende ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi.

Excelsior
Excelsior
4 - 0
Helmond Sport

Excelsior heeft maandagavond als eerste club de tweede ronde van het toernooi om de TOTO KNVB-beker bereikt. De Rotterdammers waren te sterk voor Helmond Sport.

Het bekerduel in Kralingen was er één tussen de nummer negen en zeventien van de Keuken Kampioen Divisie. Die krachtsverhoudingen werden al vrij snel duidelijk. Reuven Niemeijer opende halverwege de eerste helft de score en daarna was het de beurt aan Elías Már Ómarsson. De IJslander is bezig aan een ongekend productief seizoen in de competitie en trok die lijn maandag vrolijk door in het bekertoernooi.

Ómarsson sloeg vlak voor rust toe en deed dat in de 61ste minuut nog een keer. De 25-jarige spits staat nu op twaalf doelpunten in tien officiële wedstrijden dit seizoen. Het slotakkoord was voor Joël Zwarts, die de 4-0 binnenpoeierde.