Go Ahead terug op eerste plek, basisrentree Dolberg bij Jong Ajax

Go Ahead Eagles is terug op de eerste plek in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van John Stegeman profiteerde van de misstap van SC Cambuur bij Jong FC Utrecht, door zelf in eigen huis te winnen van titelhouder Jong Ajax. Bij de bezoekers deed Kasper Dolberg een helft mee.

Go Ahead Eagles
2 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Voor het eerst sinds 6 mei begon Dolberg weer eens vanaf het begin aan een wedstrijd. De Ajacied is hersteld van een buikwandblessure, mocht woensdag al een klein kwartiertje meedoen tegen AEK Athene en had vrijdag een basisplaats bij Jong Ajax tegen Go Ahead Eagles. Vaclav Cerny, die terug is van een zware knieblessure en maandag tegen Helmond Sport zijn rentree maakte, was ditmaal niet van de partij bij de Amsterdamse beloften.

Dolberg kon het verschil niet maken voor Jong Ajax. De Deen kwam nauwelijks in het spel voor en zag dat Go Ahead na ruim een kwartier op voorsprong kwam. Jaroslav Navrátil snelde langs zijn directe tegenstander en legde de bal bij de tweede paal panklaar voor Richard van der Venne, die zijn vijfde competitiegoal van dit seizoen maakte. Even daarna werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd vanwege noodweer in Deventer.

Na een korte pauze kon er weer gevoetbald worden en ging Ajax op zoek naar de gelijkmaker. Die vond het al snel na de onderbreking: Dani de Wit (maandag nog twee keer trefzeker tegen Helmond) kopte de 1-1 binnen. Voor de tweede helft keerde Dolberg aan de kant van Ajax niet meer terug. De spits werd vervangen door Danilo Pereira en hoopt zondag speelminuten te mogen maken bij Ajax 1, in de competitietopper tegen PSV.

Zonder Dolberg ging Ajax kopje onder. Een halfuur voor tijd maakte Thomas Verheydt de winnende goal, door met een volley de 2-1 binnen te schieten. Go Ahead verdedigde deze voorsprong in het restant met succes en staat na zes wedstrijden nu op vijftien punten. Daarmee is het terug aan kop in de Keuken Kampioen Divisie: Cambuur en NEC hebben veertien punten.