Go Ahead stunt bij Cambuur, Jong Ajax weer onderuit

SC Cambuur heeft op eigen veld een onverwachte nederlaag geïncasseerd. Jong Ajax slikte opnieuw een verlies, terwijl Jong PSV zich ten koste van Jong AZ revancheerde.

SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 2
Go Ahead Eagles

SC Cambuur onderstreepte met een eclatante zege bij MVV Maastricht (1-7) de status van titelkandidaat. Maar in het thuisduel met Go Ahead Eagles ging het de Friese ploeg beduidend minder goed af. In de zevende minuut keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Een ingestudeerde vrije trap zorgde voor verrassing bij Cambuur en vrijheid voor Jeroen Veldmate; 0-1.

In de eerste helft van de bij tijd en wijle onvriendelijke wedstrijd slaagde Cambuur er niet in de schade te repareren. Sterker nog, koud begonnen aan de tweede helft vergrootte Go Ahead de marge. Bradly van Hoeven maakte dankbaar gebruik van de geboden vrijheid; 0-2. De ploeg van Kees van Wonderen hield ondanks groeiende Friese druk stand en boekte zo de eerste zege van het nog jonge seizoen.

N.E.C.
N.E.C.
2 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Jong Ajax was met onder andere de kwaliteitsimpuls van Brian Brobbey en Naci Ünüvar minder jong in vergelijking met de beroerde start van het seizoen tegen Roda JC Kerkrade (0-4). Trainer Mitchell van der Gaag zag zijn ploeg desondanks wederom op achterstand komen. Rens van Eijden kopte NEC halverwege de eerste helft op voorsprong.

De Amsterdammers voerden na rust de druk op het Nijmeegse doel op. Doelman Norbert Alblas, die in 2018 Ajax verruilde voor NEC, hield met enkele knappe reddingen zijn oude club lang van een doelpunt af. In de 68ste minuut had hij echter geen antwoord op de inzet van invaller Giovanni, die na een fraaie steekpass van Kenneth Taylor voor de 1-1 tekende.

De vreugde bij Jong Ajax was van korte duur. Met een wat makkelijke valpartij verdiende Jordy Bruijn een strafschop en daarmee de 2-1 van zijn voet. Het bleek dit keer wel genoeg voor een Nijmeegse overwinning.

Jong AZ
Jong AZ
1 - 4
Jong PSV
Jong PSV

Jong AZ en Jong PSV waren beide begonnen met een 6-1 nederlaag. In hun tweede duel van het seizoen was het Jong PSV dat zich revancheerde voor die teleurstellende start. De Eindhovense formatie moest daartoe wel terugkomen van een achterstand. Uit een discutabele strafschop poetste Richard Ledezma op slag van rust de Alkmaarse goal van Mohamed Taabouni weg.

De tweede helft was enkele minuten oud toen Ismael Saibari de 1-2 voor zijn rekening nam. De van Genk overgekomen aanvaller vergrootte na ruim een uur de marge. Het bleek de genadeklap voor Jong AZ, dat door een blunder van doelman Hobie Verhulst nog een goal van Saibari incasseerde.