Go Ahead maakt extreem laat einde aan FC Den Bosch-droom

Reacties

Go Ahead Eagles is nog twee finaleduels verwijderd van een terugkeer in de Eredivisie. De ploeg uit Deventer leek zich stuk te gaan bijten op FC Den Bosch, maar in de absolute slotfase dompelde het De Vliert in rouw. Jeroen Veldmate was de gevierde man.

Go Ahead maakt extreem laat einde aan FC Den Bosch-droom
FC Den Bosch
FC Den Bosch
0 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

De ploeg uit Deventer had in de heenwedstrijd een gouden kans laten liggen om alvast een voorschot op een finaleplaats te nemen. Kowet was in de eigen Adelaarshorst veel beter, maar kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Dat goede resultaat hadden de Brabanders te danken aan hun uitblinkende keeper Wouter van der Steen, maar ook aan een van de tegenstanders. Uitgerekend de bij FC Den Bosch opgeleide Paco van Moorsel faalde vanaf de strafschopstip, om vervolgens ook de rebound (hij had de bal op vijf meter van het lege doel voor het inschieten) te verprutsen.

Woensdagavond begon Van Moorsel in de punt van de aanval, Pieter Langendijk startte in de ploeg van John Stegeman als linksbuiten, waardoor de bonkige spits Thomas Verheydt zijn basisplaats kwijt was. Ook bij de Brabanders was er één wijziging ten opzichte van zondag: smaakmaker Stefano Beltrame was nog niet hersteld van zijn in Deventer opgelopen enkelblessure en werd vervangen door Sven Blummel.

Presenteerblaadje
Zo leuk als de heenwedstrijd was, zo slaapverwekkend was het duel in De Vliert lange tijd. Namens de thuisploeg schoot Jort van der Sande al vroeg in de wedstrijd ruim naast, maar pas na 32 minuten viel de eerste en enige fatsoenlijke kans van de eerste helft te noteren. Van Moorsel legde de bal op zeer opmerkelijke wijze (met zijn schouder, maar wel bewust) klaar voor Richard van der Venne. Diens schot raakte de paal, waarna Van der Venne ook in de rebound niet succesvol was.

Na rust was er veel meer leven in de brouwerij, waarbij Van Moorsel wederom een ongelukkige rol speelde. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Jeff Stans, maar de afgemeten voorzet vanaf de linkerkant was niet aan hem besteed. Aan de andere kant redde doelman Hobie Verhulst even later schitterend op een kopbal van dichtbij van Van der Sande, die in het heenduel met het hoofd nog goed was voor de 0-1.

Na een uur besloot Stegeman in te grijpen: hij bracht Verheydt alsnog binnen de lijnen voor Istvan Bakx, om zijn ploeg zo meer stootkracht te geven. Go Ahead drong in de slotfase inderdaad ook wat meer aan. Een schot van Jaroslav Navrátil ging maar rakelings naast, maar de grootste mogelijkheden waren weer voor FC Den Bosch. Eerst kwam de bal plotseling in de voeten van Blummel, maar zijn wippertje ging voorlangs. Vlak daarna legde Luuk Brouwers de bal met het hoofd goed neer voor Danny Holla, maar de routinier ramde die bal van dichtbij naast.

Ook van grote afstand was Holla even later niet trefzeker, dat bleek het laatste Bossche wapenfeit. In de absolute slotfase probeerden de bezoekers het wel, maar FC Den Bosch leek stand te houden. Dat duurde tot de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd. Een corner van Stans werd door aanvoerder Jeroen Veldmate binnengekopt, waarmee hij de bomvolle Vliert in één klap stil kreeg en een hardhandig einde maakte aan de promotiedroom van de thuisploeg.

In de finale van de play-offs neemt Go Ahead het nu op tegen RKC Waalwijk, dat woensdagavond Excelsior uitschakelde. De heenwedstrijd is komende zaterdag (25 mei), de return staat voor dinsdag (28 mei) gepland. Beide duels worden om 18.30 uur gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.