Go Ahead hekelt besluit burgemeester Buma: 'De wereld op zijn kop'

Reacties

Jan Willem van Dop heeft geen goed woord over voor de maatregel van de gemeente Leeuwarden. De directeur van Go Ahead Eagles hekelt het besluit geen uitsupporters toe te laten.

Go Ahead hekelt besluit burgemeester Buma: 'De wereld op zijn kop'
© Pro Shots

Na de problemen rond de Friese derby was de maat vol voor burgemeester Sybrand Buma, die besloot dat er dit seizoen geen supporters van de bezoekende clubs meer welkom zijn bij wedstrijden van Cambuur.

Go Ahead Eagles was zondag de eerste club die te maken kreeg met deze maatregel. Tot groot ongenoegen van directeur Van Dop moest de Deventer ploeg het in Leeuwarden doen zonder de steun van de eigen aanhang.

'Het is de wereld op zijn kop', zei Van Dop tegen de NOS. 'Het is vreselijke onzin. Het voelt heel slecht. Ik hoor dat het een kleine groep van het thuispubliek is die dit veroorzaakt. Dat is niet te tolereren. Ga daar wat aan doen in plaats van deze maatregelen te nemen.'

Van Dop zou graag zien dat Buma nog een keer goed kijkt naar de maatregel. 'Ik hoop echt dat deze burgemeester ervan leert en geen voorbeeld wordt voor andere steden. Uiteindelijk hoort uitpubliek erbij. Je kan bijna wel zeggen dat het competitievervalsing is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.