Go Ahead en Heerenveen openen Eredivisie-seizoen, Ajax ontvangt NEC

Reacties

Het Eredivisie-seizoen 2021/22 wordt op 13 augustus geopend met een wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en SC Heerenveen. Dat staat in het concept competitieprogramma dat de KNVB woensdag presenteerde.

Go Ahead en Heerenveen openen Eredivisie-seizoen, Ajax ontvangt NEC
© Pro Shots

Het idee van FC Twente om de Eredivisie later te beginnen in de hoop dat de stadions dan vol kunnen zijn is door de voetbalbond terzijde geschoven. Het seizoen begint gewoon op vrijdag 13 augustus. In de eerste speelronde worden twee historische duels afgewerkt: Willem II-Feyenoord en FC Utrecht - Sparta Rotterdam.

Dit is vanwege het 65-jarig bestaan van de Eredivisie. In 1956 werden deze wedstrijden ook afgewerkt, al speelde Sparta toen tegen DOS, de voorloper van FC Utrecht. Landskampioen Ajax krijgt in de eerste speelronde bezoek van het gepromoveerde NEC.

PSV begint met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo aan het nieuwe seizoen, terwijl nummer drie AZ op bezoek gaat bij RKC Waalwijk. PEC Zwolle ontvangt Vitesse en in het noorden van het land neemt het teruggekeerde SC Cambuur het op tegen FC Groningen.

Johan Cruijff Schaal
Ajax en PSV strijden om de Johan Cruijff Schaal, het traditionele begin van het seizoen. Vorig seizoen ging de wedstrijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen niet door, omdat het seizoen ervoor werd afgebroken en er geen kampioen en bekerwinnaar waren. Ajax-PSV staat gepland voor zaterdag 7 augustus, maar wordt verplaatst naar zondag 8 augustus als PSV die week in actie moet komen in de voorronde van de Europa League.

Wijzigingen
Het kan nog zijn dat de KNVB wijzigingen aan het programma doorvoert vanwege de prestaties van de Europese deelnemers (Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse). Na 3 augustus wordt gekeken of er aanpassingen nodig zijn op het programma van die vijf clubs. Ook later in het seizoen kunnen nog wijzigingen volgen. Pas in december worden de speeldagen en tijden voor de latere speelrondes (vanaf 22) bekendgemaakt.

Bekijk hier het hele conceptprogramma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.