Go Ahead Eagles praat met RB Leipzig over samenwerking

Reacties

Go Ahead Eagles promoveerde als nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie en met handhaving is de doelstelling voor komend seizoen nu al duidelijk. Om op technisch en organisatorisch vlak stappen te maken, gaat de promovendus enkele partnerships aan met buitenlandse clubs.

Go Ahead Eagles praat met RB Leipzig over samenwerking
© Pro Shots

Go Ahead zet bijvoorbeeld in op een samenwerking met RB Leipzig, dat in het afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Bundesliga en volgend seizoen opnieuw in de Champions League actief zal zijn. Er is al concreet met Leipzig gesproken over de invulling van de samenwerking. Ook met Eintracht Frankfurt en Racing Genk is Go Ahead in gesprek; verder is er contact met twee Engelse clubs.

De Deventenaren denken in elk geval een goed verlengstuk van de opleiding van bovengenoemde clubs te zijn. De stap naar het eerste elftal blijkt voor jonge talenten vaak net te groot, een tussenstap bij Go Ahead kan voor de ontwikkeling van deze spelers goed en belangrijk zijn.

Versterkingen
Go Ahead heeft zich tot dusver versterkt met Isac Lidberg, Ragnar Oratmangoen en Philippe Rommens. Verder willen technisch directeur Paul Bosvelt en eigenaar Alex Kroes zeker nog vijf spelers met Eredivisie-ervaring aantrekken. Trainer Kees van Wonderen kan in elk geval nog rekenen op een spits, een buitenspeler, een middenvelder, een centrale verdediger en een doelman.

Dat Go Ahead een nieuwe keeper zoekt, heeft alles te maken met de interesse in Jay Gorter. De doelman, die dit seizoen met 25 clean sheets het oude record van Tonny van Leeuwen verbrak, kan naar Jong Ajax, maar technisch directeur Marc Overmars trok vanwege een te hoge vraagprijs van naar verluidt twee miljoen euro de stekker voorlopig uit de besprekingen. Gorter is ook in beeld bij Vitesse, dat een verkennend gesprek had met Go Ahead, maar tot onderhandelingen kwam het niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.