Go Ahead Eagles komt reserves tegemoet

Reacties

Go Ahead Eagles verwacht geen drukke transferwindow. De huidige nummer elf van de Eredivisie heeft de zaakjes de laatste weken immers prima op orde. Dat blijkt wel uit de cijfers. Na een dramatische seizoenstart met vijf nederlagen op rij, werd er niet meer verloren.

Go Ahead Eagles komt reserves tegemoet

Geen enkele andere Eredivisie-club is al zo lang ongeslagen als Go Ahead. In die periode vond trainer René Hake zijn favoriete formatie. Wat opvalt is dat hij veelal terugvalt op dezelfde basiself. Mits iedereen fit is, kan je zeker negen van de elf poppetjes invullen. In die zin lijkt de trainer dan ook heel gelukkig met zijn huidige selectie. Go Ahead ziet vooralsnog geen reden de markt op te gaan. Wél is er gesproken met een aantal spelers dat nu buiten de boot valt.

‘René heeft min of meer een vast basiselftal gevonden’, ziet ook technisch manager Paul Bosvelt. ‘De resultaten bevestigen dat we op de goede weg zijn. Tegelijkertijd betekent het dat er een aantal jongens niet of nauwelijks van de bank af komt. Spelers die begin van dit seizoen dachten dat ze hier basisspeler zouden worden. Met die jongens hebben we gesproken. We hebben aangegeven mee te willen denken over een mogelijke oplossing. Dat kan natuurlijk niet in alle gevallen. Maar wij zijn er ook de club niet naar om de ontwikkeling van bepaalde spelers in de weg te zitten.’

Op namen gaat Bosvelt vooralsnog niet in. Dat Go Ahead in januari normaliter een vrij rustige window tegemoet gaat, geeft de beleidsbepalers in Deventer de ruimte om alvast naar de zomer van 2023 te kijken. Aangezien de piepjonge kleedkamer van Hake de laatste weken indruk maakt, zal de interesse in spelers van Go Ahead toenemen. De laatste jaren heeft Kowet bewezen een prima springplank te kunnen zijn. Zo vertrokken onder anderen Luuk Brouwers (FC Utrecht), Jay Gorter (Ajax) en Sam Beukema (AZ).

De wens is om elk jaar zo’n lucratieve klapper te maken. ‘Vrijwel direct nadat de zomerwindow dichtgaat, moet de focus alweer op de volgende zomer’, legt Bosvelt uit. ‘We hebben het één en ander nu al in kaart gebracht. Eigenlijk gaat het altijd door.’ Niet voor de selectie van Hake overigens, die hebben momenteel vrijaf. Zij beleggen in december een trainingskamp in Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.