Go Ahead Eagles domineert met Stevens, Suk en Schenk

Reacties

De puike prestatie van Go Ahead Eagles, dat koploper Jong Ajax met 4-1 versloeg, leverde de Deventenaren drie spelers in het elftal van de week in de Jupiler League op. Doelman Sonny Stevens is al het hele seizoen van grote waarde, Joey Suk is dat sinds hij terug is op het middenveld en Xandro Schenk (foto) leidde de Go Ahead-defensie bekwaam.

Go Ahead Eagles domineert met Stevens, Suk en Schenk

Fortuna Sittard verspeelde de koppositie in de periodestand tegen FC Eindhoven, maar had met Dries Saddiki en Speler van de Week Finn Stokkers wel twee uitblinkers. Bij de Brabantse opponent toonde Branco van den Boomen opnieuw aan belangrijk te zijn. Hij en NEC'er Arnaut Groeneveld zijn inmiddels al meerdere malen uitverkozen in het elftal van de week.

Deze week vinden we ook drie spelers van beloftenelftallen terug bij de beste elf. Albert Gudmundsson van Jong PSV hielp zijn ploeg hoogstpersoonlijk langs RKC Waalwijk, Nick Venema was verantwoordelijk voor de zege van Jong FC Utrecht op MVV en Vincent Regeling won met Jong AZ van het nog ongeslagen FC Emmen. Lars Nieuwpoort van De Graafschap maakt het elftal compleet.

Go Ahead-doelman Stevens nestelde zich naast Telstar-spits Andrija Novakovich in het klassement. Het duo loste Jong Ajax-spits Mateo Cassierra af als koploper.

Spelersklassement na tien speelronden:

1. Andrija NovakovichTelstar6,95
 Sonny StevensGo Ahead Eagles6,95
3.Rody de Boer Telstar6,94
4.Mateo CassierraJong Ajax6,90
5.Arnaut GroeneveldNEC6,85
6.Andreias CalcanFC Dordrecht6,81
7.Branco van den BoomenFC Eindhoven6,80
8.Carel EitingJong Ajax6,79
9.Lisandro SemedoFortuna Sittard6,78
10.Perr SchuursFortuna Sittard6,75
 Christophe JanssensMVV Maastricht6,75
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.