Go Ahead Eagles bezorgt Volendam weer nachtmerrie

FC Volendam dreigt ook via de play-offs de Eredivisie mis te lopen. Go Ahead Eagles heeft door de 3-0 zege in Deventer vrij zicht op promotie.

In laatste speelronde van de reguliere competitie zat Go Ahead Eagles FC Volendam ook dwars. Het resultaat in de Adelaarshorst (3-1) betekende toen dat de titel naar SC Cambuur ging en de Noord-Hollanders veroordeeld waren tot de nacompetitie om alsnog de stap naar de Eredivisie te kunnen maken.

Voor Volendam tekent zich eenzelfde scenario af. De ploeg van trainer Hans de Koning moest donderdag een antwoord schuldig blijven op de enthousiaste eerste helft van Go Ahead Eagles. De Deventer formatie mocht het zichzelf aanrekenen dat het bij rust slechts 1-0 stond.

Xander Houtkoop opende na acht minuten de score met een fraaie stift, nadat hij door een mooie steekpass van Sjoerd Overgoor in stelling was gebracht. Maar de vliegende start bleef zonder navolging. Mede doordat Jarchinio Antonia enkele kansen onbenut liet, stond er na 45 minuten een 1-0 stand op het scorebord.

De aanvaller maakte het in de zeventigste minuut goed. Deniz Türüc bood Antonia een niet te missen kans, waardoor de perspectieven van het geïrriteerde Volendam steeds slechter werden. In de 78ste minuut werden de problemen nog groter toen Paul de Lange zijn tweede gele kaart incasseerde.

Go Ahead Eagles profiteerde binnen drie minuten van de numerieke meerderheid. Marnix Kolder vergrootte de Deventer voorsprong, waardoor Volendam zondag een wonder nodig heeft om alsnog promotie naar de Eredivisie af te dwingen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.