Go Ahead alleen aan kop na winst in topper en misstap Sparta

Go Ahead Eagles heeft uitstekende zaken gedaan in de top van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van John Stegeman gaat alleen aan kop door een overwinning op concurrent Almere City FC en puntenverlies van Sparta Rotterdam.

Almere City FC
0 - 1
Go Ahead Eagles

De eerste helft van de topper van speelronde tien was teleurstellend. Koploper Kowet en Almere City stonden vooraf gelijk in punten en bleven ook lang in evenwicht. Go Ahead werd al gevaarlijk via een kopbal van Orhan Dzepar en sloeg drie minuten voor rust daadwerkelijk toe. Rechtsback Julian Lelieveld veroverde de bal, stuurde Istvan Bakx diep en de middenvelder bekroonde het voorwerk van Lelieveld op koele wijze: 0-1.

Go Ahead bleef dreigend na rust. Almere-doelman Timo Plattel redde bij een grote kans van Dzepar en Richard van de Venne krulde de bal net naast na een goede aanval van de uitploeg. In het laatste kwartier nam Almere City veel risico, waardoor Go Ahead kansen kreeg in de omschakeling. Bakx en Paco van Moorsel verzuimden de wedstrijd te beslissen, maar een minimale zege volstond. Daardoor slaat Go Ahead een gaatje met Sparta (twee punten) en Almere City (drie punten).

Roda JC Kerkrade
1 - 1
Sparta Rotterdam

Ook de wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en Sparta Rotterdam, dat het duel begon als nummer twee, kwam wat langzaam op gang. Het eerste grote gevaar kwam van Roda-smaakmaker Mario Engels, die na 25 minuten de bal over krulde na een goede individuele actie. Kort na rust leek hij zelfs de score te openen, maar Engels schoot de bal op de lat van het lege doel nadat hij doelman Tim Coremans omspeelde.

Een minuut na de enorme kans voor Engels sloeg Sparta juist uit het niets toe. Na een ingooi schoot Lars Veldwijk knap met links binnen. Daardoor heeft de spits in vier opeenvolgende wedstrijden gescoord. Na ruim een uur kreeg Roda een goede kans op de gelijkmaker, maar Mart Remans verprutste de rebound na een schot van Jannes Vansteenkiste.

In de 77ste minuut was het wel raak voor de Limburgers. Engels ging in het strafschopgebied makkelijk naar de grond na contact met Bart Vriends en kreeg een strafschop van scheidsrechter Rob Dieperink. Mitchel Paulissen benutte het buitenkansje: 1-1. Daar bleef het bij, waardoor Sparta niet kan aanhaken bij Go Ahead. Roda staat na tien speelrondes met veertien punten op plek elf.