Globetrotter Mulder op proef bij VVV-Venlo

Reacties

Het gepromoveerde VVV-Venlo begint de Eredivisie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam; een duel dat ook gezien het zware openingsprogramma van de Limburgers eigenlijk meteen gewonnen moet worden.

Globetrotter Mulder op proef bij VVV-Venlo

Trainer Maurice Steijn moet gelijk puzzelen: hij kan niet beschikken over de geschorste aanvoerder Danny Post. Middenvelder Johnatan Opoku is nog zeker twee weken uitgeschakeld met een liesblessure. 'We missen twee sterkhouders op het middenveld', zegt Steijn. Mogelijk biedt Hans Mulder (30) uitkomst. De voormalige middenvelder van RKC, Willem II en NEC, de laatste jaren actief in India, Denemarken en Spanje, is vanaf dinsdag op proef bij VVV.

De clubloze Amsterdammer meldde zich zelf aan bij assistent-trainer Mark Luijpers, met wie hij eerder samenwerkte bij het Indiase Dinamo Delhi. Mulders laatste club was CD Eldense op het derde niveau in Spanje. Hij stapte daar begin april op na de geruchtmakende 12-0 nederlaag tegen FC Barcelona B, een uitslag die een onderzoek naar matchfixing in gang zette en het einde van Eldense inluidde. Mulder distantieerde zich direct van de ook in zijn ogen verdachte gebeurtenissen tijdens de bewuste wedstrijd. Bij VVV hoopt hij zijn loopbaan nieuw leven in te blazen.

De Venlose club gaat niet in zee met vleugelverdediger Jens Janse, die vorige week op proef was. De club geeft vanwege het beperkte budget nu de voorkeur aan spelers met specifieke kwaliteiten op het middenveld en het centrum van de verdediging.

Los daarvan hoopt VVV één dezer dagen eindelijk tot een definitief akkoord te komen met Real Madrid over het huren van aanvaller Mink Peeters (19). Steijn sluit niet uit dat de Nijmegenaar zaterdag al bij de selectie zit. 'Het is kort dag, maar misschien lukt het. Ik heb begrepen dat de clubs akkoord zijn en het nu alleen nog om de papierwinkel gaat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.