Glansrol leidt bij Reza tot dubbel gevoel: 'Supersub? Dat wil ik niet...'

Reacties

Nota bene een paar dagen nadat er een nieuwe concurrent voor hem werd gehaald, heeft Reza Ghoochannejhad namens PEC Zwolle de show gestolen. Met een hattrick bij Willem II pakte hij overtuigend de spotlights, waarmee hij aantoonde dat hij klaar is voor de concurrentiestrijd.

Glansrol leidt bij Reza tot dubbel gevoel: 'Supersub? Dat wil ik niet...'
© Pro Shots
Willem II
Willem II
1 - 3
PEC Zwolle
PEC Zwolle

In de kelderkraker leek het 45 minuten lang de verkeerde kant op te gaan voor PEC. De thuisploeg kwam via Kwasi Wriedt namelijk op 1-0, maar op slag van rust kreeg de Willem II-spits direct rood, een beslissing waarover veel ophef was. Bij de start van de tweede helft was het tijd voor Ghoochannejhad, die mocht invallen voor Pelle Clement. De ervaren spits pakte overtuigend de hoofdrol en bezorgde zijn ploeg met een hattrick de volle buit: 1-3.

De door PEC op ludieke wijze gevierde overwinning leidde ook bij het goudhaantje tot een tevreden conclusie. 'Drie punten, we kunnen weer omhoog kijken, dus al met al een geslaagde avond', zo constateerde hij bij ESPN koeltjes. Het ging echter vooral over zijn hattrick. 'Lekker toch? Met een beetje geluk had ik er nog één of twee meer gemaakt. Daar doe je het voor, ik geniet van elk moment dat ik op het veld sta', aldus Ghoochannejhad. 'Het was vandaag echt nodig, dus ik ben blij dat ik er kon staan.' Zijn glansrol komt uitgerekend in de week dat PEC de komst van Thomas Buitink aankondigde. De spits van Vitesse ontbrak vrijdagavond nog, maar moet de ploeg van trainer John Stegeman uiteindelijk gaan helpen aan meer doelpunten.

Supersub?
In dat kader was de drieklapper van Ghoochannejhad een duidelijk signaal, al zag hij dat zelf niet zo. 'Nee, helemaal niet. Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld, in mijn carrière. Dat is niet arrogant bedoeld. Je hebt fases dat het goed loopt en fases dat het minder loopt. Ik heb nu in een fase gezeten dat ik niet heel veel heb gespeeld, de trainers maken andere keuzes en daar moet je mee dealen. Dat is ook betaald voetbal. Ik heb er vaak de pest in, maar het is even niet anders. Vandaag heb ik van me laten horen, daar gaat het om.'

Met een knipoog betwijfelde Ghoochannejhad tot slot nog of zijn hattrick wel zo'n goede zaak was geweest. Hij werd namelijk geconfronteerd met de statistiek dat hij de eerste Eredivisie-speler ooit is die als invaller twee hattricks maakt. 'Daar moet je voorzichtig mee zijn', grijnsde hij. 'Straks zien ze me nog als een supersub, dat wil ik ook niet...'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.