Gladbach legt Dortmund op de pijnbank: titel héél ver weg voor BVB

Borussia Mönchengladbach heeft vrijdagavond een gevoelige tik uitgedeeld aan Borussia Dortmund. Twee doelpunten van Erling Haaland waren niet genoeg voor de bezoekers.

Borussia Mönchengladbach
4 - 2
Borussia Dortmund

Dortmund nam in december afscheid van trainer Lucien Favre in de hoop een schokeffect te creëren, maar ook opvolger Edin Terzic krijgt de boel nog niet op de rit. BVB blijft wisselvallig presteren en verspeelde eerder deze week al punten tegen FSV Mainz 05 (1-1) en Bayer Leverkusen (2-1). Ook in Gladbach ging het mis.

De clash tussen de twee Borussia's leverde een waar spektakelstuk op. De vroege goal van Florian Neuhaus werd nog afgekeurd door de VAR, maar niet veel later maakte Nico Elvedi er alsnog 1-0 van. Daarna stond Erling Haaland op bij Dortmund. De Noor maakte twee uitstekende doelpunten, beide op aangeven van Jadon Sancho en draaide de wedstrijd zo eigenhandig om: 1-2. Het was de beloning voor een goede fase van de bezoekers, maar Dortmund kon het niet vasthouden.

In de 32ste minuut maakte Elvedi er alweer 2-2 van uit de rebound na half optreden van doelman Roman Bürki. Kort na rust moest de Zwitserse doelman opnieuw vissen, toen Ramy Bensebani de bal in de verre hoek krulde. In de 79ste minuut besliste Marcus Thuram de wedstrijd. De invaller kopte overtuigend raak uit een hoekschop en bepaalde de eindstand zo op 4-2.

Gladbach vervolgt zo de opmars in de Bundesliga na een zwakke serie aan het einde van 2020. Dortmund haakt door de dramatische resultaten van deze week voorlopig af in de titelrace. Koploper Bayern München heeft immers tien punten meer en een duel te gaan. Zondag speelt de regerend kampioen tegen hekkensluiter Schalke 04.