Gladbach en Dortmund besluiten 2022 met heerlijke kraker

Borussia Mönchengladbach en Borussia Dortmund hebben vrijdagavond een heerlijk voetbalgevecht geleverd. In Borussia-Park trok Gladbach aan het langste eind: 4-2. De geel-zwarten van Edin Terzic moeten voorlopig de rol lossen als het gaat om de strijd om het kampioenschap. Bij Dortmund deed Donyell Malen zeventig minuten mee.

Borussia Mönchengladbach
4 - 2
Borussia Dortmund

Al snel was het raak voor de thuisploeg. De eerste aanval van de wedstrijd resulteerde in een treffer: Julian Weigl opende, Lars Stindl mocht zo oversteken en gaf een goede steekbal op Jonas Hofmann, die zijn oude ploeg daarmee pijn deed. Al snel deed Julian Brandt een goede poging om gelijk te maken, maar die vloog naast. Ook Manu Koné was aan de overkant niet succesvol in de afronding.

Brandt maakte na twintig minuten wel gelijk. De buitenspeler was knap vrij gelopen en schoot van dichtbij raak na een goddellijke pass van Jude Bellingham. Lang konden de geel-zwarten die gelijke stand niet koesteren: Ramy Bensebaini klom hoger dan Bellingham en kopte raak. Al binnen het half uur werd het erger: Marcus Thuram startte zijn brommer en was vrij voor het doel ijskoud: 3-1.

Dortmund ging volle bak voor de aanval en kwam nog voor rust terug in de wedstrijd. Nico Schlotterbeck, die bij de 3-1 nog een slechte rol speelde, schoot een rebound tegen de netten. Het publiek moest bij de rust even bijkomen, en na de pauze ging de achtbaanrit weer keihard verder. Koné kreeg de bal op de rand van de zestien en schoot in de hoek raak, door de benen van WK-afvaller Mats Hummels.

Thuram miste in het restant van de tweede helft nog drie flinke kansen, Hofmann zag de vijfde goal afgekeurd worden door de VAR en van Dortmund werd maar bitter weinig vernomen. Na een ongekend spectaculaire eerste helft en een onderhoudend tweede bedrijf kon het publiek in Mönchengladbach, vijftigduizend man sterk, lachend naar de winterstop. Voor Dortmund zijn er grote zorgen.