Giroud kraakt met geweldige omhaal Atlético-code

Reacties

Chelsea heeft een grote stap richting de kwartfinale van de Champions League gezet. Pas laat in de wedstrijd werd dinsdagavond het gaatje gevonden in de muur van Atlético Madrid, maar toen dat gebeurde was het ook meteen op geweldige wijze.

Giroud kraakt met geweldige omhaal Atlético-code
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 1
Chelsea
Chelsea

In Boekarest – vliegtuigen uit Engeland mogen vanwege de coronaprotocollen niet landen in Spanje - koos Chelsea-trainer Thomas Tuchel voor een aanval met Timo Werner, Olivier Giroud en Callum Hudson-Odoi, wat opvallend was. Giroud moet normaal gesproken genoegen nemen met een reserverol, terwijl Hudson-Odoi afgelopen week maar heel kort speelde na zijn invalbeurt. Tuchel haalde hem weer naar de kant omdat hij niet goed speelde. Hakim Ziyech viel toen in, nu begon hij wederom op de bank.

Bij Atlético Madrid begon Luis Suárez uiteraard, maar de spits die in de belangstelling stond van Tuchel kon weinig brengen tegen Chelsea. Het waren de Engelsen die domineerden in Roemenië, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Het leek uit te draaien op zo'n typische Champions League-avond als er nog niets beslist kan worden: er werd weinig risico genomen door beide teams.

Twintig minuten voor tijd volgde het eerste serieuze spektakelstuk, maar toen was het ook meteen raak. Giroud werkte op artistieke wijze binnen: hij kreeg met een gelukje de bal, maar maakte het vervolgens schitterend af met een omhaal (zie video onder). Giroud leek buitenspel te staan, maar de VAR bevestigde dat het Atleti-verdediger Mario Hermoso was die de bal per ongeluk tot aan Giroud bracht.

Opeens moest Atlético Madrid de verdedigende stellingen verlaten, wat Tuchel ertoe bewoog om naast N'Golo Kanté ook Ziyech in te brengen. Ook met meer druk naar voren werd de defensie van Chelsea niet in verlegenheid gebracht, waardoor Chelsea een uitstekende uitgangspositie heeft richting de returnwedstrijd op 17 maart. Dan is er voor Ziyech meer kans op speeltijd: concurrent Mason Mount is na zijn gele kaart geschorst voor de volgende ontmoeting met Atlético. Ook Jorginho is er om deze reden niet bij in eigen huis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.