Giroud kiest voor Londense transfer naar Chelsea

Reacties

Olivier Giroud heeft zijn transfer binnen Londen te pakken. De 31-jarige Franse spits ruilt Arsenal in voor Chelsea, dat de overgang heeft bevestigd.

Giroud kiest voor Londense transfer naar Chelsea

'Chelsea is een van de grootste clubs in de Premier League', aldus Giroud op de clubsite van Chelsea. 'Waarschijnlijk heeft geen enkele andere Engelse club de laatste zes, zeven jaar zoveel prijzen gewonnen.' Giroud zette zijn handtekening onder een contract tot halverwege 2019.

In het seizoen 2011/12 gidste Giroud Montpellier met 21 doelpunten naar het verrassende kampioenschap in de Ligue 1. Dit leverde hem vervolgens een transfer van twaalf miljoen euro naar The Gunners op.

Bij Arsenal pendelde de Fransman regelmatig tussen de bank en basis. Na de komst van Pierre-Emerick Aubameyang zetten The Gunners alle seinen voor een vertrek van Giroud op groen. Dit seizoen staat de teller van de aanvaller op vier doelpunten in vijftien Premier League-duels.

Chelsea heeft met Giroud eindelijk de gewilde offensieve aanwinst binnen. Manager Antonio Conte hintte al tijden op een aanvallende versterking achter spits Álvaro Morata. Het was overduidelijk dat de 48-jarige Italiaan het niet volledig zag zitten in Michy Batshuayi, die inmiddels ook is verhuurd aan Borussia Dortmund.

Ook onder anderen Peter Crouch (Stoke City) en Andy Carroll (West Ham United) werden gelinkt aan Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.