Giroud en Willian bezorgen Chelsea geslaagde Barça-generale

Reacties

Chelsea heeft zich vrijdagavond zonder diep te hoeven gaan toegang verschaft tot de kwartfinale van het FA Cup-toernooi. De landskampioen maakte een einde aan het bekeravontuur van Hull City. Ook Leicester City drong door tot de laatste acht.

Giroud en Willian bezorgen Chelsea geslaagde Barça-generale

Chelsea - Hull City (2) 4-0
Gezien het pittige schema (de komende weken moet Chelsea de strijd aangaan met Barcelona, Manchester United en Manchester City) opteerde Chelsea-manager Antonio Conte ervoor om een aantal spelers rust te gunnen tegen de huidige nummer 21 van het Championship. Onder anderen Eden Hazard en Thibaut Courtois gaven geen acte de presence.

Cesc Fàbregas moest wél opdraven en dat gold ook voor de pas zeventienjarige Ethan Ampadu én Emerson Palmieri: de winteraanwinst vierde zijn officiële debuut. Chelsea schoot uit de startblokken en leidde al na twee minuten. Olivier Giroud was bij de pinken en lanceerde Willian na zwak verdedigen van Hull City. De Braziliaan werd geen strobreed in de weg gelegd en schoot de bal fraai in het doel.

Chelsea nam Olivier Giroud in de winterstop over van Arsenal.
Chelsea nam Olivier Giroud in de winterstop over van Arsenal.

Nog voor rust besliste Chelsea het duel, onder meer dankzij een Spaanse combinatie. Met een heerlijke balletje bereikte Fàbregas namelijk zijn landgenoot Pedro, die de bal knap aannam en koelbloedig afrondde voor de 2-0. Via treffers van opnieuw Willian en Giroud - zijn eerste in dienst van Chelsea - liep de thuisploeg uit naar 4-0.

Na de hervatting gingen The Blues in de 'spaarmodus' voor de Champions League-kraker tegen Barcelona van dinsdag en kon doelman Willy Caballero zich nog onderscheiden door een strafschop van David Meyler te keren. Ook Hull City-keeper David Marshall liet zien over fraaie reflexen te beschikken, waardoor Chelsea niet verder uitliep. In de 88ste minuut leek het alsnog 5-0 te worden, ware het niet dat een geplaatst balletje van Willian uiteenspatte op de paal.

Leicester City - Sheffield United (2) 1-0
Met Riyad Mahrez voor het eerst in de basis sinds het rumoer dat ontstond na zijn afgeketste transfer naar Manchester City ging Leicester City op jacht naar een ticket voor de laatste acht. Championship-club Sheffield United hield in de beginfase uitstekend stand. Leicester City had weliswaar een overwicht, maar verder dan een schietkans van Jamie Vardy kwam de Premier League-kampioen van 2016 aanvankelijk niet.

Mahrez toonde zich bedrijvig, maar nog niet effectief. Dat veranderde na de hervatting, want het was de Algerijn die met een voorzet aan de basis stond van de 1-0 van Vardy. Sheffield United beet nog meermaals van zich af - zo moest Kasper Schmeichel al zijn kwaliteiten aanspreken om een inzet van George Baldock te keren - maar sleepte er geen replay uit.

Resterend programma achtste finale FA Cup-toernooi:
Sheffield Wednesday (2) - Swansea City
West Bromwich Albion - Southampton
Brighton & Hove Albion - Coventry City (4)
Huddersfield Town - Manchester United
Rochdale (3) - Tottenham Hotspur
Wigan Athletic (3) - Manchester City

Bij clubs die niet op het hoogste niveau uitkomen, staat tussen haakjes de betreffende divisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.