Giroud opent jacht op Platini: 'Natuurlijk is dat mijn doel'

Reacties

De mijlpalen vlogen de spelers van Frankrijk om de oren bij de 4-0 zege op IJsland maandagavond. Ook Antoine Griezmann bereikte er eentje. Hij tekende voor de 4-0 en staat nu achtste op de all-time topscorerslijst van Les Bleus. Olivier Giroud heeft zelfs nog maar twee spelers boven zich. 

Giroud opent jacht op Platini: 'Natuurlijk is dat mijn doel'

Griezmann stond tot de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland op 27 goals, net zoveel als Karim Benzema. Door het kwartet aan goals compleet te maken voor Frankrijk staat de spits van Atlético Madrid nu op 28 goals in 69 interlands. Ter vergelijking: Benzema had 81 wedstrijden nodig voor zijn 27 treffers. Griezmann heeft nu even vaak gescoord als Youri Djorkaeff. De volgende goaltjesdieven op de lijst? Just Fontaine en Jean-Pierre Papin. Zij maakten allebei dertig goals voor het Franse nationale elftal.

De goal van Griezmann was bovendien een jubileumgoal voor het Franse voetbalelftal, dat ook al in speciale shirts speelde vanwege het honderdjarig bestaan. De 4-0 betekende de vijftienhonderdste goal in de historie van het Franse nationale team.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Giroud
Ook Giroud deed weer goede zaken op de Franse topscorerslijst. Hij stond al gedeeld derde met David Trezeguet na zijn goal van vrijdag tegen Moldavië, maar door zijn goal tegen IJsland staat de 32-jarige spits nu in zijn eentje derde met 35 goals. Alleen Thierry Henry (51) en Michel Platini (41) maakten meer goals voor Frankrijk. 'Het gaat om de collectieve prestatie, maar natuurlijk is het mijn doel om Platini te passeren', zei Giroud na de wedstrijd tegen L'Équipe. 'Het is mooi om in zo'n rijtje te staan met spelers die zoveel voor het Franse voetbal betekend hebben.'

All-time topscorers Frankrijk:
1. Thierry Henry 51 (123 wedstrijden)
2. Michel Platini 41 (72 wedstrijden)
3. Olivier Giroud 35 (89 wedstrijden)
4. David Trezeguet 34 (71 wedstrijden)
5. Zinédine Zidane 31 (108 wedstrijden)
6. Just Fontaine 30 (21 wedstrijden)
6. Jean-Pierre Papin 30 (54 wedstrijden)
8. Antoine Griezmann 28 (69 wedstrijden)
8. Youri Djorkaeff 28 (82 wedstrijden)
10. Karim Benzema 27 (81 wedstrijden)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.