Giovanni tekent per direct voor Ajax na groen licht FIFA

Reacties

Ajax heeft de komst van Giovanni afgerond. De achttienjarige Braziliaan komt over van Santos, nu de FIFA zijn goedkeuring heeft verleend voor de overstap.

Giovanni tekent per direct voor Ajax na groen licht FIFA
© Pro Shots

Ajax schakelde recent de wereldvoetbalbond in omdat Santos de transfer van Giovanni Manson Ribeiro, zoals de middenvelder voluit heet, tegenhield. De Braziliaanse club meende recht te hebben op een transfersom, hoewel het contract van de speler eind januari afliep. De Braziliaanse voetbalbond (CBF) weigerde desondanks het internationaal transferceritificaat af te geven voor Giovanni.

De FIFA heeft nu aan de KNVB en Ajax laten weten dat Giovanni met onmiddellijke ingang geregistreerd kan worden als contractspeler van Ajax, melden de Amsterdammers deze woensdag op de clubwebsite. De aanvallende middenvelder heeft daardoor zijn handtekening kunnen zetten onder een contract tot medio 2024. In eerste instantie zal hij aansluiten bij Jong Ajax.

'Netwerk Henk Veldmate levert Ajax opnieuw Zuid-Amerikaans talent op'

Directeur spelerszaken Marc Overmars is alert op de Braziliaanse markt. Nadat David Neres begin 2017 overkwam van São Paulo maakten de Amsterdammers onlangs melding van de komst van Antony, die na dit seizoen voor een bedrag van maximaal 21,75 miljoen euro overkomt van São Paulo. Giovanni is meer een aanwinst met het oog op de lange termijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.